Eveniment

Norii negri ai Zilei Naţionale

Pe 1 Decembrie, cerul de deasupra Prahovei a fost încărcat de nori grei de ploaie şi lapoviţă. Totuşi, autorităţile şi cetățenii nu au ţinut cont de vremea neprielnică, marcând prin diverse manifestări Ziua Naţională a României.

În oraşul Breaza, şeful Poliţiei, comisar-şef Costel Cremeneanu, primarul Nicolae Ferăstrăieru, consilieri şi alte personalităţi ale vieţii brezene, au adus un omagiu înaintașilor depunând coroane de flori la Monumentul Eroilor. Elevii Liceului Militar “Dimitrie Cantemir” au defilat, dând onorul notabilităţilor oraşului. Demn de remarcat este faptul că pentru prima dată, poliţia locală a marcat acest eveniment, depunând o coroană în cinstea eroilor. “Este altă ţinută, altă mentalitate, alte relaţii între administraţia locală şi comandatul poliţiei.
De fapt sunt relaţii normale, aşa cum ar trebui să fie peste tot”, a menţionat primarul Nicolae Ferăstrăieru, apreciind gestul comisarului-şef Costel Cremeneanu.
Şi în Câmpina a avut loc o ceremonie religioasă şi militară, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în cadrul căreia au defilat jandarmii din cadrul unităţii locale și au fost depuse coroane atât din partea administraţiei locale şi a unor instituţii publice cât şi din partea unor societăţi comerciale. Primarul Horia Tiseanu, directorul Liceului Forestier, Râncu George şi consilierul local Marian Dulă au primit Emblema de Merit  “Partener pentru apărare clasa a II-a”.

Prezenți, dar…
Puţinii câmpineni participanţi la această festivitate păreau pătrunși de importanța zilei. Conştiincios prin ceea ce a trăit, veteranul de război Ion Petrescu, în vârstă de 88 de ani, a declarat: „Am ajuns până în Munţii Tatra, în Cehoslovacia, în timpul războiului. Am făcut armata la Regimentul 7 Artilerie Antiaeriană. M-am eliberat în 1945. Mulţumesc lui Dumnezeu că pot să mai vin, să particip la această sărbătoare. Pentru noi, românii, ceea ce s-a făcut în 1918 la Alba Iulia, înseamnă istorie, succesul patriei noastre”.
“Patriotismul e pe cale de dispariţie. Pentru mine, nu. Eu am fost şi rămân patriot. Nu mă întrebaţi de generaţia dumneavoastră, mai ales cei de după ’90. E altceva, se ia în derâdere noţiunea asta, de patriotism. Sunt şi locuitori ai ţării care nu au motive să se bucure astăzi dar, la fel de mulţi sunt cei care se bucură”, a spus unul dintre participanții la ceremonie. Puțini ar putea să-l contrazică. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co