Actualitate

Noi vinovați în cazul transfuziilor greșite de sânge de la Spitalul de Arși

sange

Noi vinovați în cazul transfuziilor greșite de sânge de la Spitalul de Arși/ sursa foto: www.google.com

Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Arşi sunt urmăriți pentru ucidere din culpă în cazul femeii care a murit în urma unei transfuzii greșite de sânge, informează Mediafax.

Cele două cadre medicale s-au ocupat de pacientă în acele momente, fiind de gardă.

La mijlocul lunii iulie, procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la Spitalul de Arşi din Capitală după o transfuzie sanguină greşită, cazul fiind analizat şi de Ministerulul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor.

La acea vreme, Laurențiu Colintineanu, fostul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, declara că transfuzia de sânge s-a greșit dintr-o eroare umană și că este de competența Colegiului Medicilor să stabilească vinovații. Tot el a precizat că unitatea de transfuzii (UTS) a Spitalului de Arşi funcţiona de mai bine de un an de zile fără autorizare.

Pe de altă parte, şeful secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arşi şi purtătorul de cuvânt al spitalului au spus că transfuzia greşită de sânge nu ar fi fost cauza decesului. Aceștia au menționat că pacienta a mai stat încă șapte zile în spital  după transfuzia de sânge și că alta ar fi putu fi cauza decesului.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co