Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Municipiul Câmpina îşi trage echipă de fotbal!

teren-poianaDeşi fotbalul prahovean a intrat, nu de multă vreme, în vacanţă, la Câmpina se pune la cale reînfiinţarea formaţiei de fotbal care să reprezinte municipalitatea.
După cum se ştie, la startul sezonului fotbalistic 2008-2009, una dintre cele mai vechi şi valoroase grupări ale fotbalului prahovean care a activat, mult timp, în eşalonul secund al fotbalului românesc, FCM (fosta Poiana) Câmpina, se retrăgea din competiţie datorită problemelor financiare ce apăruse la vremea respectivă.
Iată că, după nenumărate discuţii şi analize, Primăria şi Consiliul local ale municipiului Câmpina, împreună cu personalităţi marcante ale sportului şi oameni de afaceri, au pus la cale înfiinţarea unei noi echipe de fotbal.
Conform Regulamentului de fotbal din România, dacă o echipă se retrage din activitatea competiţională, din diverse motive, aceasta are dreptul să se înscrie în Liga imediat inferioară şi, cum FCM Câmpina era în Liga a III-a (fosta Divizia C), aceasta va activa în Liga A Prahova.
În urma discuţiilor purtate, care a durat câtva timp,
s-a luat decizia ca acela ce va conduce şi coordona destinele noii formaţii să fie Dragoş Chiţu, nimeni altul decât fiul lui Dan Chiţu, fostul manager al lui FCM Câmpina.
Deci, în ediţia 2009-2010 a fotbalului prahovean, care va demara în luna august, Stadionul „Poiana” (vezi foto) va fi, din nou, luat cu asalt de simpatizanţii fostei echipe şi iubitorii fotbalului din Câmpina şi nu numai, aceştia având posibilitatea să vadă la lucru noua lor echipă.
„Municipiul Câmpina va avea o echipă nouă şi ne vom orienta ce denumire va purta, iar, în funcţie de posibilităţile financiare şi de cooptarea unor sponsori puternici, ne vom stabili şi obiectivele. Cert este faptul că va fi un nou început pentru fotbalul câmpinean, care merită, fără îndoială, o echipă valoroasă, aşa cum a fost Poiana Câmpina, o echipă care să aspire la promovarea în eşaloanele superioare”, a fost o primă declaraţie a lui Dragoş Chiţu.
Urmează, în cel mai scurt timp, formarea unui lot de jucători tineri, aducerea unui antrenor priceput, care să conducă pregătirile, amenajarea stadionului şi identificarea surselor de finanţare.
Vă vom ţine la curent cu orice noi informaţii despre această grupare ce a luat fiinţă.
Cristian SBARNEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co