Actualitate

Michael Bolton și trecutul său rock

Născut pe 26 februarie 1953, în New Heaven, Connecticut, SUA, Michael Bolton este unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți din întreaga lume. Piesele sale „How Am I Suppose to Live Without You” (1982, pe albumul cu același nume) sau „When a Man Loves a Woman” (1991, pe albumul Time, Love and Tenderness) se află în topul celor mai cunoscute melodii de dragoste, iar sălile în care concertează sunt mereu pline. Și, pentru că suntem într-o epocă în care fanii se numără cel mai bine online, să spunem că videoclipul piesei „How Am I Suppose to Live Without You” are în prezent 133 de milioane de vizualizări, iar „When a Man Loves a Woman” 112 milioane.

  Timbrul vocal unic și emoția fantastică transmisă prin melodii de genul celor menționate l-au făcut celebru pe Michael Bolton, însă cântărețul american are un trecut rock, mai puțin cunoscut de fani, în special de cei mai tineri.

  În 1979, Michael Bolton, alături de Bruce Kulick, Sandy Gennaro și Jimmy Haslip, înființau trupa rock Blackjack, care avea să lanseze albumele Blackjack în 1979 și Worlds Apart în 1980. Titlul formației a fost inspirat de jocul de cărți Blackjack, care, deși fusese inventat cu sute de ani mai devreme, exploda ca și popularitate la acea vreme, fiind în mare vogă în cazinourile din Las Vegas și nu numai. Fără reguli de joc complicate, vezi detaliile aici,  și oferind jucătorilor cu aptitudini speciale șanse de câștig net superioare altor jocuri de noroc precum celebrele sloturi video sau zarurile, blackjack  – cunoscut și sub denumirea de 21 – a devenit după anii 70 atracția principală în sălile de joc, iar astăzi este nelipsit din cazinouri, fie ele tradiționale sau online. Apasă aici pentru a testa jocuri de noroc de cea mai bună calitate, în deplină legalitate și siguranță.

  Ca stil muzical, formația Blackjack se asemăna cu celebra trupă Foreigner, care era cunoscută pentru melodii rock „radio-friendly” precum „I Want To Know What Love Is”, „Urgent”, „Long, Long Way From Home” sau „Feels Like The First Time”.

  Niciunul din cele două albume lansate de trupa Blackjack nu a reușit să urce prea mult în topuri, iar seria de concerte naționale nu a ajutat nici ea prea mult, astfel că membrii trupei a pornit pe drumuri separate în 1981. Interesant este faptul că, la aproape 25 de ani distanță, unele melodii ale formației au fost folosite de rapperi celebri: Jay-Z a folosit o parte din „Stay” în piesa „A Dream” lansată în 2002 și Kanye West o parte din “Maybe It’s the Power of Love” în piesa “Never Let Me Down” din 2004.

  Dacă trupa Blackjack nu s-a bucurat de succes, Michael Bolton a fost însă remarcat pentru calitățile sale vocale unice, fiind la un moment dat chiar aproape de a deveni solistul celebrei trupe rock Black Sabbath (după plecarea lui Ozzy Osbourne), potrivit unui interviu acordat în februarie 2020 de Tony Iommi, chitaristul formației Black Sabbath, în cadrul seriei Icons de la Gibson TV. Referitor la acest subiect, Bolton declara în 2014 că sunt doar zvonuri și că nu ar fi participat niciodată la audițiile Black Sabbath.

  De-a lungul timpului, Michael Bolton a lansat nu mai puțin de 18 albume de studio și 35 de single-uri. Nouă dintre ele s-au clasat pe prima poziție în Billboard. Artistul a vândut 53 de milioane de albume și a fost recompensat în carieră cu 2 Premii Grammy și 6 distincții American Music Awards.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co