Invatamant

Măsuri de securitate în şcoli

Ca urmare a unui accident produs la o unitate de învăţământ din ţară, la sugestia Ministerului Educaţiei, inspectoratele şcolare cer directorilor să ia măsuri pentru securitatea elevilor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a trimis o scrisoare directorilor, care a ajuns şi pe masa primarului Tiseanu. „Aceasta are unele măsuri bune, care trebuie realizate la unităţile şcolare şi noi vom fi alături de directori pentru a rezolva aceste probleme, dar şi unele măsuri puţin exagerate şi comportă o discuţie. Este vorba de fosele septice care trebuie îngrădite, iar acest lucru mi se pare necesar. A doua măsură, însă, cere îngrădirea zonelor capacelor canalizărilor. Există şcoli care au trasee de canalizare foarte lungi, cu multe cămine, şi ar fi caraghios să facem în curtea şcolii o pădure de împrejmuiri”, a spus primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Alte sugestii
Administraţia locală va răspunde Inspectoratului, propunând măsuri mai… elegante, cum ar fi, în cazul capacelor de canalizare, asigurarea lor contra desfacerii şi ridicării. În scrisoare se mai cer asigurarea perdelelor şi galeriilor contra căderii, asigurarea fântânilor şi bazinelor din perimetrul şcolilor, montarea baghetelor antiderapante pe trepte şi montarea relantisoarele pe străzile din faţa unităţilor de învăţământ.
„O măsură care mi se pare că nu este foarte bine gândită este montarea unor elemente care îngrădesc alunecarea pe ferestre de la etajele superioare. Nu ştiu ce înseamnă aceste elemente, dar nu cred că este vorba de grilaje, pentru că nu mă gândesc să transformăm şcolile în închisori, adică de la etajul I în sus toate ferestrele să aibă grilaje. În primul rând, că este o operaţiune costisitoare, dar şi aspectul şcolii devine deplorabil”, a mai spus primarul Tiseanu.
În mare, administraţia este de acord cu luarea acestor măsuri. Din fonduri alocate pentru reparaţiile şcolare, se vor face lucrările cerute, pentru că directorii nu vor face faţă cheltuielilor fără un ajutor suplimentar. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co