Locuri de muncă pe Valea Prahovei
În timp ce, în multe oraşe din ţară, firmele îşi trimit angajaţii acasă, pentru că nu mai au cu ce să îi plătească, pe Valea Prahovei, în această perioadă, se fac angajări. Hotelurile şi restaurantele au scos pe piaţă sute de locuri de muncă. Agenţii din domeniul turismului caută bucătari, recepţioneri, cameriste, ospătari, şefi de sală, patiseri şi cofetari. „În vară ne-am descurcat, însă iarna avem nevoie de personal. Foarte mulţi s-au întors de pe litoral, caută un loc de muncă, iar pe cei mai buni noi îi angajăm. Căutăm forţă de muncă pentru a lucra în restaurant”, a spus Nelu Măcreanu, şef de sală. În perioada rece, în unităţile hoteliere este forfotă mare. Sosirea iernii aduce un val de turişti la munte, turişti care trebuie să beneficieze de toată atenţia. Tocmai de aceea, patronii caută forţă de muncă în această perioadă. De obicei, persoanele care, pe timpul verii, au plecat din zonă pentru a lucra pe litoral se întorc la munte şi sunt angajate la restaurante, pensiuni, cabane şi hoteluri. „Având în vedere numărul mare de solicitări care au început să vină către hotel, societatea noastră îşi continuă politica de a oferi posibilitatea unui loc de muncă celor interesaţi şi, în special, celor cu calificări în turism. Avem nevoie de ospătari, cameriste, recepţioneri pentru perioada de iarnă”, a declarat Ciprian Stanciu, director de hotel. În ciuda crizei, ospătarii şi bucătarii au mare căutare şi în acest an. Angajatorii îşi îndreaptă atenţia către persoane care au abilităţi de lucru cu publicul. De asemenea, candidaţii pentru aceste posturi trebuie să demonstreze că sunt profesionişti, că au competenţe tehnice şi că ştiu să lucreze în echipă. Adelina ANEI