Actualitate

Licitaţie cu scântei pentru locurile din piaţă

piata-2De ceva timp, persoanele care comercializează produse în Piaţa Centrală din Câmpina au fost anunţate că va avea loc o licitaţie în vederea ocupării locurilor și spiritele s-au încins când aceasta a avut loc.

„Poate mulți câmpineni nu știu, dar în momentul în care s-a dat în folosință Hala Centrală, corpul C1, s-a considerat că este oportun ca tuturor comercianților care erau vechi în piață și care s-au chinuit, poate, 10-20 de ani printre celofane, să li se atribuie în mod direct anumite spații. Au trecut din 2007, doi ani și jumătate, aproape trei ani, de când s-a dat în folosință Hala Centrală… La recomandarea Curții de Conturi, Consiliul Local a hotărât ca și acei comercianți care au primit prin atribuire directă, să liciteze”, a declarat directorul Piaţei Centrale din Câmpina, Irina Nistor.
Și licitația s-a ținut la începutul acestei săptămâni, scandalul fiind nelipsit. Aceasta a avut loc în sala mică a Casei Tineretului, unde aproximativ 200 de persoane au fost prezente. Cel care a condus acțiunea, care a fost una cu strigare, a fost secretarul Primăriei Câmpina, Paul Moldoveanu.

Mare tărăboi
6,6 lei/mp/pe zi, acesta a fost nivelul de plecare al licitaţie. Directorul pieţei a ţinut, însă, înainte de începere, să-i anunţe pe patronii societăţilor comerciale, să aibă grijă până unde ridică preţul. Începutul părea să fie de bun augur, numai că, spre final, s-au încins spiritele, între cei care sunt în piaţă de ani de zile şi cei care abia acum încearcă să se apuce de asemenea afaceri. Preţurile au sărit mult, au început discuţiile aprinse şi, ca la români, îmbrâncelile şi cuvintele nu tocmai frumoase.
Cel mai mare preţ la care s-a ajuns a fost cel de 27,06 lei pe metru pătrat pe lună, plus TVA. La care se mai adaugă şi taxele de depozitare.  R. N.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co