Actualitate

Liceul Al. I. Cuza, pe primul loc in topul celor mai bune licee prahovene

Ediția din acest an a examenului de Bacalaureat în județul Prahova a produs, pentru unii, cel puțin, o surpriză în ceea ce privește liceele care au obținut cele mai bune rezultate la acest test anual.

Astfel, după rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat din acest an, prima poziție a fost ocupată de Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești, care a avut o rată de promovabilitate de 99,52%.

Cei care se așteptau ca primele poziții să revină unor instituții de învățământ precum colegiul Mihai Viteazul sau I.L. Caragiale au fost așadar dezamăgiți, acestea ocupând abia locurile patru și respectiv cinci.

Procentul de promovabilitate la BAC în Prahova a fost de 68,7%, cu 10% mai mic decât anul trecut.

Astfel, din cei aproape 5.000 de candidați înscriși la examen, 3.255 l-au promovat, 1.480 au ”picat”, iar trei au fost eliminați pentru că au fost prinși copiind.

Topul liceelor este, în funcţie de procentul de promovabilitate, următorul: Colegiul Naţional „Al.I.Cuza” Ploieşti (99,52%), Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza (99,07), Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” Câmpina (98,34), Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti (97,21) și Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti (97,12).

În Prahova au fost înregistrate două note maxime la BAC. Una a revenit unei eleve de la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești, iar cea de-a doua, uneia de la Colegiul Național ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co