Actualitate

Lapte UHT, corn si mere, pe lista alimentelor care se vor distribui elevilor prahoveni

Laptele UHT, cornul și mărul figurează pe lista produselor alimentare care ar urma să fie distribuite elevilor prahoveni,  limita valorică zilnică pentru un preșcolar fiind stabilită la nivel național la 2,05 lei.

Lista face obiectul unei propuneri elaborate de Consiliul Județean Prahova privind lista de produse alimentare care ar urma să fie distribuite în școlile din județ.

Conform unui proiect de hotărâre, care va fi supus aprobării în viitoarea ședință a Consiliului Județean Prahova, alimentele de bază distribuite preșcolarilor și elevilor la școală rămân în continuare laptele UHT, care poate fi înlocuit cu iaurt, cornul, care poate fi înlocuit cu biscuiți, dar și mărul.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, alimentele vor fi distribuite în anii școlari 2018- 2019, 2019-2020, 2020-2021 și 2021-2022.

La sfârșitul anului 2017, Guvernul României a aprobat o listă cu meniurile recomandate pentru elevi, însă, în primă fază, numai anumite școli au fost incluse în acest program.

Conform deciziei Guvernului, limita valorică zilnică/preşcolar/elev în anul școlar 2017 – 2018 a fost stabilită la 2,05 lei, dintre care: 0,6 lei pentru porţia de fructe și legume, 0,88 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf și 0,57 lei pentru porția de produse de panificaţie.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co