Sanatate

La Spitalul Voila criza se gestionează cu grijă

voilaO lume întreagă se confruntă cu greutăţi financiare din cauza crizei. Însă, la Voila, problemele sunt ţinute în frâu şi activitatea se derulează în parametrii normali.
„Financiar, ne descurcăm! Psihiatria este o specialitate care în contextul social actual determină noi cazuri, destul de multe, pe statistică aproximativ 15-17% pacienţi noi internaţi. Sunt probleme ca peste tot. Noi am încercat să le manageriem cât mai acceptabil. Am încercat să folosim toate resursele pe care le avem, şi aici mă refer la împiedicarea pierderilor. Pierderi de la alimente, pierderi de la medicamente şi utilităţi şi am avut ocazia, şi cu ajutorul sistemului de finanţare cu acordul cu Casa de Asigurări de Sănătate, să acoperim salariile şi drepturile salariale în prezent, la standardul şi la normativul legal în vigoare.” a declarat Gabriel Ţintărescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina. Care este secretul? Atât conducerea administrativă cât şi restul personalului sunt o echipă. Iar munca în echipă dă roade. „Cred că secretul este să munceşti şi să oferi servicii pe care să le şi contabilizezi şi să le poţi justifica. Dacă faci servicii pe care nu le regăseşti în decontări şi în justificări, acestea se pierd, şi atunci, automat, nu se mai decontează la Casă. Practic, trebuie să organizezi o activitate de control şi să fi prezent permanent în toate sectoarele şi să ai, bineînţeles, cum avem noi, un colectiv deosebit care să înţeleagă acest lucru şi care împreună să lucreze în acelaşi sens. Sigur că sunt şi probleme, desigur că sunt şi situaţii mai puţin plăcute, acestea fiind uneori factori de perturbare a activităţii.” a  mai spus Gabriel Ţintărescu.
Problema cu care se confruntă instituţia medicală este creşterea numărului de bolnavi, care determină uneori prezenţa în pat chiar a două persoane. Însă, conducerea spitalului nu se lasă! Soluţia este o planificare mai riguroasă şi o selecţie mai precisă.
De menţionat este că factorul care determină creşterea cazurilor, statistic şi medical vorbind, este depresia cauzată de un eveniment social, o disponibilizare, un necaz care apare într-o familie prin lipsa posibilităţilor materiale. Depresia este diagnosticul cel mai prezent şi cel mai frecvent la internare. Andreea STEFAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co