Sport

Karate – Performanţe la Campionatul European

► Alin Moldoveanu, preşedintele Clubului Aiko Câmpina a participat la Campionatul European, în calitate de sportiv, alături de câţiva dintre elevii săi.

Competiţia s-a desfăşurat la Bucureşti, la baza sportivă de la Chiajna. Chiar dacă au trecut aproximativ şapte ani de când nu a mai participat în mod direct la competiţii, Alin Moldoveanu a avut o prestaţie excelentă, reuşind să obţină titlurile de vicecampion european la kumite (lupte libere) şi campion mondial la kata. „Am intrat la o categorie plus 75 de kg şi nu a fost nimeni sub 100 de kilograme iar eu am 84 de kg. M-am decis să intru pe saltea pentru că am împlinit vârsta de 40 de ani şi le promisesem colegilor şi elevilor mei că, după această vârstă, la prima competiţie internaţională care va fi, voi participa şi eu. Am avut şansa să fie acest Campionat European. Mai departe mă pregătesc pentru Campionatul Mondial din Italia care se va susţine în luna octombrie şi unde îmi doresc să urc pe podium şi să-mi iau revanşa. Vreau să-i mulţumesc lui sensei Gabi pentru că mi-a dat sfaturile necesare, pentru a ajunge la aceste performanţe, dar şi copiilor, care au fost alături de mine la competiţie, tuturor părinţilor acestora şi mai ales mămicilor, care au fost agresive verbal, dar în limita bunului simţ”, a declarat Alin Moldoveanu.
Elevii Clubului Aiko s-au întors şi ei de la Bucureşti cu rezultate frumoase, astfel că Antonio Chiriac (12 ani) a câştigat locul doi kata la categoria copii I; Teodora Tătaru (9 ani) a câştigat locul întâi kata la copii I fete, iar Costin Bădiceanu (13 ani), a obţinut locul doi kata copii II. „Clubul Aiko Câmpina s-a prezentat la acest Campionat European cu 15 sportivi de la mai multe categorii, 8 dintre ei având rezultate foarte bune la campionatele naţionale, campionatele mondiale şi concursurile internaţionale la care noi am participat. Vă pot spune că a fost o competiţie deosebit de puternică, cu o concurenţă foarte mare pe fiecare categorie. Au fost 20 de ţări participante, cu peste o mie de sportivi care au participat la diferite categorii. Eu sunt foarte mulţumit şi mândru de copiii pe care îi antrenez. Au reuşit să ţină ridicat steagul acestui club, cu toate că ei au făcut parte din lotul naţional de karate al României, neparticipând în calitate de membrii ai clubului Aiko”, a declarat antrenorul Gabriel Timofte.
Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co