Actualitate

Jandarm căzut pe munte

jandarm-cu-ambulantaSăptămâna trecută, Mihai Chiţu, un jandarm în vârstă de 32 de ani, care se întorcea de la un curs al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia pe un traseu montan din apropierea staţiunii, a suferit un accident grav.

Jandarmul se întorcea, împreună cu alţi colegi, de la Cota 1400, din Masivul Bucegi, către sediul Centrului de Pregătire din Sinaia. Într-un moment de neatenţie, a alunecat câţiva metri într-o râpă, s-a lovit la cap şi a intrat în comă. În prima fază, bărbatul a fost transportat la Spitalul Sinaia, unde a fost intubat şi stabilizat,  iar ulterior a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Secţia Neurochirurgie.

Specializare…
“Jandarmul este de la Postul Montan Buşteni, este vechi în sistem, are cinci-şase ani vechime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, plutonierul major Marilena Burloiu. Conform unui comunicat de presă remis de această instituţie, jandarmul urma “cursul de specialitate în schi şi alpinism nivel 2, etapa de iarnă, pe timpul deplasării de la atelierul de pregătire aflat la Cota 1500 din Sinaia, pe un traseu marcat de vară şi iarnă, a alunecat, dezechilibrându-se şi căzând pe o pantă înclinată aproximativ 3 m., iar în cădere s-a lovit cu capul de un obiect contondent, provocându-i leziuni. În timpul cel mai scurt, instructorii care făceau parte din grup, s-au deplasat la locul accidentului, au acordat primul ajutor medical, după care au sunat la 112 solicitând o ambulanţă şi totodată au anunţat comanda unităţii despre producerea accidentului. Cursurile de schi şi alpinism din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia se desfăşoară cu instructori specializaţi în domeniul montan, se efectuează pe parcursul a trei săptămâni de pregătire vara şi trei săptămâni iarna, pe nivele de pregătire, de iniţiere, de specializare şi salvare-evacuare. Pe parcursul fiecărui curs, jandarmii sunt examinaţi, obţinând competenţe de a-şi desfăşura activitatea în domeniul montan”.
Procurorii militari au deschis o anchetă pentru a elucida condiţiile în care s-a petrecut accidentul. Adrian BURCEA

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co