Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Izvor într-un subsol de bloc?

Locuitorii unui bloc de pe strada Aleea Dichiului, din stațiunea Sinaia, s-au trezit cu subsolul imobilului inundat și nu exclud varianta ca apa să vină de la… natură.

Oamenii spun că în acel spaţiu a funcţionat o centrală termică, însă în urmă cu mai mulţi ani ea a fost dezafectată. Au fost scoase cazanele, iar ţevile tăiate.  De atunci, au început să apară şi problemele. De fiecare dată, locatarii apelează la ajutorul pompierilor, deoarece apa ajunge să atingă chiar şi un metru înălțime. Din cauza inundaţiilor, pereţii se umezesc tot timpul, apare igrasia, iar mirosul este insuportabil. „Primăria a dezafectat centrala şi au tăiat conductele, inclusiv instalaţia care deservea unei pompe de evacuare. Blocul nostru fiind înconjurat de canale termice, pe ţevi vine apa şi se scurge la noi. De atunci ne confruntăm cu nenorocirea asta. Tencuiala de pe stâlpul de susţinere se macină şi deja se văd fierul beton şi cărămida. Suntem în pericol”, a spus Ana Neagoe.
Supoziții
Deocamdată, nu ştiu de unde vine apa în subsolul blocului, dar locatarii au două variante: ori se scurge prin ţevile care au fost tăiate, ori în pământ este un izvor pentru că zilnic subsolul este inundat. Cert este că oamenii sunt disperaţi, pentru că nu ştiu la cine să mai apeleze. Ultima dată, pentru a scoate apa din subsol, pompierii au lucrat mai bine de o oră. „Am fost solicitaţi să intervenim pentru că apa are aproximativ un metru. Din acest motiv, intervenţia cu autospeciala din dotare a fost de durată”, a precizat sublocotenentul Detaşamentului de Pompieri Sinaia, Georgian Dumitru. Oamenii fac apel la autorităţi să îi ajute, deoarece tot timpul este apă în subsol, iar când plouă volumul creşte. Cei care au copiii mici, îi ţin în permanenţă sub supraveghere, deoarece se tem să nu intre în încăpere, deoarece s-ar putea petrece o nenorocire. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co