Actualitate

ISU, pregatit sa intervina in conditiile codului portocaliu anuntat in Prahova

Mâine, în intervalul orar 03:00 – 23:00, județul Prahova se va afla sub cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, fiind așteptate ploi abundente cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Se estimează că se vor acumula până la 60 de litri/mp, iar pe arii restrânse chiar și 70 de litri/mp.

Peste 223 de pompieri cu 71 autospeciale de intervenție și 176 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ.

Totodată, pe timpul codului portocaliu s-a decis operaționalizarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor, activarea grupei operative la sediul inspectoratului, concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică.

Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației.

Pentru prevenirea efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care, pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, ISU recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co