Invitaţie la munte
Staţiunile montane de pe Valea Prahovei şi-au dat jos mantia de iarnă şi au îmbrăcat hainele de primăvară. Chiar dacă majoritatea pârtiilor nu mai sunt funcţionabile, sunteţi aşteptaţi la poalele Bucegilor cu o ofertă bogată pentru petrecerea timpului liber.
Oraşele de pe Valea Prahovei s-au pregătit să-i întâmpine pe cei care doresc să aibă parte de un sejur perfect la munte.
Turismul cultural s-a dezvoltat în ultimii ani, aşa că turiştii sunt aşteptaţi să viziteze muzeele şi mănăstirile din zonă. Peleşul, Casa Memorială George Enescu şi Muzeul Cezar Petrescu sunt doar câteva dintre punctele de atracţie preferate de vizitatori. „Turiştii pot face multe lucruri în Sinaia. Cei care doresc cunoaştere şi cultură vin să viziteze muzeele. Beneficiem de existenţa Castelului Peleş, al Pelişorului. De asemenera, avem Mănăstirea Sinaia, care este piatra de naştere a acestui oraş. Avem un muzeu al căilor ferate care se găseşte în Gară, unul al florei şi faunei în parcul din centrul staţiunii. Activităţile sportive sunt numeroase şi nu trebuie să neglijăm faptul că încă putem schia”, a declarat consilierul Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa. S-a deschis şi sezonul drumeţiilor, iar cele mai uşoare trasee sunt către stânca Sfânta Ana din Sinaia şi Cascada Urlătoarea din Buşteni. În numai 30 de minute de mers pe jos din oraş către baza muntelui, puteţi descoperi adevărate frumuseţi ale naturii.
Şi la peste 1800 de metri altitudine, peisajul este mirific. Instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia şi Buşteni funcţionează zilnic pentru turiştii care doresc să ajungă la Cota 2000 sau pe Platoul Bucegi, la Babele, Sfinx şi la Vârful Omu. „Fiind o staţiune de munte, principala activitate o reprezintă drumeţiile. Turiştii au la dispoziţie telecabina, iar pe jos, în câteva ore, pot ajunge pe Platoul Bucegi. De asemenea, ei se pot plimba cu trăsura, cu ATV-ul şi au la dispoziţie terenurile sportive, care în ultima perioadă sunt foarte solicitate. Deja, se pune accent mare pe mişcare.
Un alt obiectiv este Mănăstirea Caraiman, care nu lipseşte din programul turiştilor”, a precizat directorul unui hotel din Buşteni, Mariana Ţoncu.
Din păcate, staţiunile au şi minusuri. De exemplu, pe Valea Prahovei nu există un centru de echitaţie, sau o piscină publică, însă autorităţile promit că, în viitor, vor recupera teren şi la aceste activităţi.Adelina ANEI