Actualitate

Incendiul din strada Mimiului a fost stins

Incendiul de pe strada Mimiului a fost lichidat aseară, în jurul orei 20:55, după aproximativ 77 de ore de la izbucnire.

Potrivit ISU Prahova, două autospeciale de lucru cu apă și spumă au asigurat peste noapte căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars aproximativ 5.300 tone de materiale plastice și solide sub formă de baloți, deșeuri provenind de la componente auto, uleiuri uzate, materiale textile, deșeuri medicale, precum și două autoutilitare.

Totodată, au fost salvate de către echipajele de pompieri o macara, o volă, două excavatoare, un utilaj agricol și industrial de tip bobcat, șase autoturisme și 28 de locuințe situate în imediata apropiere a evenimentului.

Cercetările efectuate au indicat drept sursă probabilă a incendiului “flacăra”, iar împrejurarea determinantă este reprezentată de utilizarea “focului deschis în spații închise”.

Operațiunea de stingere a fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens, gazele toxice degajate, cantitatea impresionată de materiale combustibile depozitate, precum și de imposibilitatea de a asigura intervenția din interiorul halei.

Totodată, elementele de construcție nu prezentau siguranță pentru salvatori și, nu în ultimul rând, în zonă nu existau hidranți, alimentarea autospecialelor realizându-se din cinci puncte, cel mai aproape fiind la aproximativ trei kilometri de locul intervenției.

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co