Imobiliare Valea Prahovei
Eveniment

Halloween alungă spiritele rele din şcoli…

DSCF2921Paradă de costume la Grig
Ţi-e frică de ghinion? Fugi cât te ţin picioarele de fantome şi spirite rele? Nicăieri nu te poţi ascunde mai bine decât într-un costum de Halloween! Noaptea de 31 octombrie ne pune, de câţiva ani, imaginaţia la încercare. Pentru o seară, putem să fim atracţia petrecerilor organizate în diferite cluburi sau, de ce nu, în grupul nostru de prieteni. Vineri însă, în unele licee şi şcoli câmpinene, dovlecii fermecaţi şi vrăjitoarele au fost în centrul atenţiei.
„Colegiul Naţional «Nicolae Grigorescu» se mândreşte cu pasiunea cu care elevii de la clasele cu predare intensivă în limbile engleză, franceză, dar şi germană organizează de ani buni activităţi specifice legate de obiceiuri şi tradiţii din România, Anglia, Franţa şi Germania. Catedra de Limbă Engleză a organizat vineri o nouă ediţie a sărbătorii de Halloween; activitatea a constat în prezentări PowerPoint legate de Halloween în Marea Britanie, America şi, de ce nu, în România, cântece, dansuri, festin gastronomic cu prăjituri făcute de elevi, expoziţie de dovleci şi, nu în ultimul rând, o paradă a costumelor”, a declarat prof. Dana Băltăşescu, şef de catedră.
„Astăzi sunt Michael Jackson. Nu mi-am ales acest costum doar pentru a fi premiat, ci şi pentru a aduce un omagiu regelui muzicii pop. Deşi nu realizăm, cred că Michael este în fiecare dintre noi”, spune Grigore Cătălina, din clasa a IX-a A.
Doi Michael pe o singură scenă au oferit spectatorilor un dans de excepţie: „Eu nu eram fan Michael Jackson, până la moartea acestuia. Apoi m-am documentat şi, cu toate că l-am descoperit puţin mai târziu, pot spune că-mi place felul în care era, îmi place muzica lui, tot! Acum camera mea este plină de afişe cu el”, a adăugat Anca Beu, din aceeaşi clasă.
După acest moment, îngeraşii, drăcuşorii, o asistentă medicală, mirele şi mireasa, vrăjitoarele şi… chiar Moartea au prezentat costumele, cele mai frumoase dintre ele fiind premiate: diplome şi prăjiturele.
„Am ales această costumaţie pentru că mi s-a părut deosebită. Mi-a plăcut şi am vrut să câştig”, declară Frankenstein (Apostolescu Ştefan, clasa a V-a B).
Organizatorii, cadrele didactice de limba engleză, cu susţinerea directorului Colegiului, Gabriela Tănase, au apreciat implicarea cu tot sufletul a copiilor şi chiar a părinţilor în acest eveniment, considerând etrecerea un real succes.

La Şcoala CentralăDSCF2984
Expoziţie de dovleci
Cum bine ştim cu toţii, chiar dacă sunt puţin mai mici, unde-s mulţi puterea creşte! La Şcoala Centrală am avut parte de un spectacol la fel de reuşit, cu ocazia aceleiaşi sărbători.
„Conform tradiţiei multiplelor activităţi extracurriculare, am organizat şi anul acesta festivalul de Halloween, cu scopul alungării notelor rele şi ghinionului din şcoală. Domnul director Nicolae Necula ne-a sprijinit ideea şi, cu participarea consilierului educativ Laura Popa, am început această activitate cu o paradă a dovlecilor urmată de prezentarea costumelor”, au declarat profesoarele de limba engleză Rodica Constantinescu şi Daniela Csaszar.
Clasa a III-a sau clasa a VIII-a, toţi au fost foarte inspiraţi în alegerea personajelor în pielea cărora au vrut să intre. Încrezători şi cu zâmbetul pe buze, elevii s-au prezentat în faţa spectatorilor, cu dorinţa de a fi cei mai buni.
„Sunt costumată în vrăjitoare. Mi se pare că pune în evidenţă ceva care să sperie spiritele rele. În plus, acest personaj mi-a plăcut de când eram mică”, spune Alice Petricică, din clasa a VI-a C.
„Sunt pirat! Îmi plac Piraţii din Caraibe… iar eu sunt Jack Sparrow!”, mai precis Andrei Călugăru,,, din clasa a V-a A.
„M-am inspirat din Power Rangers. Am acest costum de acum câţiva ani şi am participat şi la alte festivaluri”, povesteşte Andrei Turea, din clasa a V-a A.
Totul s-a încheiat cu mari emoţii în momentul acordării diplomelor, fiind foarte greu pentru juriu să aleagă cele mai bune costume. Copiii s-au întrecut pe sine în această prezentare, mai ales că întregul eveniment a fost realizat în limba engleză.
Iată că, pentru câteva ore, Câmpina a fost o gazdă de excepţie pentru o sărbătoare care pare să placă şi să atragă din ce în ce mai multă lume. Felicitări atât participanţilor, cât şi organizatorilor! (Diana ROMAN)

Petrecere „de groază”petrecere-7
Vineri, stafiile au bântuit coridoarele şcolii, vrăjitoarele au îngrozit lumea, scheletele şi-au făcut de cap, iar monştrii şi-au intrat în drepturi. Nu este vorba despre un film de groază, ci de petrecerea Halloween, organizată la Şcoala George Enescu din Sinaia. Elevii s-au costumat în tot felul de personaje, care mai de care mai înfricoşătoare. Înainte să se dea startul petrecerii, cei mari au vrut să-i sperie pe colegii mai mici şi… au reuşit. „Atât copiii care învaţă la şcoala George Enescu, cât şi cadrele didactice au pregătit o serie de activităţi care au început de la ora 9.00. Ele s-au încheiat cu Halloween party. Elevii au fost foarte fericiţi şi mulţumiţi, deşi această sărbătoare nu este românească, costumele lor, dar şi ceea ce au pregătit ei, denotă faptul că iubesc această sărbătoare”,a precizat prof. Aurora Arieşan, consilier programe educative. Tinerii şi-au etalat costumaţia şi au primit de la profesori prăjituri şi bomboane. Elevii au realizat şi desene înfricoşătoare, desene care au fost expuse pe coridoarele şcolii. Apoi, au dansat şi s-au distrat la petrecerea „groazei”. Elevii şi-au speriat până şi profesorii. La unele clase, tinerii şi-au aşteptat dascălii costumaţi şi cu dovleci pe bănci. „M-am îmbrăcat în vrăjitoare, însă fac vrăji bune. Dacă aş avea puteri, mi-aş dori ca toţi oamenii să fie mai buni”,a spus o elevă. Pentru că au reuşit să creeze atmosfera de Halloween în şcoală, elevii au primit dulciuri, dar şi diplome. De asemenea, profesorii i-au felicitat  pentru creativitate. (Adelina ANEI)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co