Actualitate

Greu de pus în practică

A îngheţat cumva proiectul? E vorba despre proiectul construirii unor locuinţe, la Câmpina, destinate angajaţilor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), rămas doar pe hârtie.

În iunie 2010, pe un teren de aproximativ 78.000 mp., din spatele Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, se demara un proiect de construire a unor locuinţe pentru cadrele din MAI. Dezvoltătorul acestui proiect este firma Erin, care, conform contractului, ar trebui ca, până în 2015, să construiască 132 de locuinţe, din care 112 individuale (case) şi 40 colective (în două blocuri, cu apartamente de 2 şi 3 camere). Oferta finală de preţ prezentată de dezvoltător a fost: 588 euro/mp, fără TVA, pentru imobilele locuinţe individuale, cu regim de înălţime parter şi etaj, respectiv 504 euro/mp, fără TVA, pentru imobilele locuinţe colective – blocuri, cu regim de înălţime parter şi patru etaje,  investiţia ajungând până la 24 de milioane de euro.
Greu de anticipat ce urmează
Cum, până la acest moment, nu s-a construit nimic, am purtat o discuţie cu purtătorul de cuvânt al Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr”. „
A rămas aceeaşi firmă Erin ca dezvoltător. Nu s-a mai făcut nimic şi nu ştiu din ce motive. Dezvoltătorul, ca să aducă acolo toate utilităţile, să asfalteze, să creeze toată infrastructura, ar trebui să investească nişte bani. Dacă el nu are solicitanţi, care să dorească să-şi construiască acolo o locuinţă, nu se poate apuca de treabă. Până acum, s-au înscris doar 113 persoane, ultima înscriere fiind pe 12 august 2010”, a declarat comisarul Valeriu Simion.
Într-adevăr, există suficiente motive obiective, ca acest proiect să nu se contureze, ţinând cont de criza economico-financiară pe care o traversăm, aceasta afectând considerabil salariile poliţiştilor, ale celorlalţi funcţionari din cadrul MAI, reducând posibilităţile acestora de a-şi mai permite construirea unei locuinţe. În acelaşi timp, s-a dorit o discuţie şi cu actualul administrator al firmei Erin, Sorin Valeriu Balea, pentru a afla ce se va întâmpla în continuare cu privire la acest proiect, dar acesta a refuzat să comenteze subiectul. C. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co