Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Gata de primit turiştii

restaurant Hotelierii de pe Valea Prahovei sunt pregătiţi pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte. La Sinaia şi Buşteni au fost puse la punct ultimele detalii şi se speră ca după perioada de linişte din ultimele două luni să se umple, în sfârşit, unităţile de cazare.

La Sinaia, într-un hotel de patru stele preţul pentru un sejur de trei nopţi în perioada sărbătorilor porneşte de la 500 de lei de persoană. Acesta include, pe lângă cazare, mic dejun şi o primire tradiţională în noaptea de Înviere.  După sezonul de iarnă camerele au fost complet renovate şi mobilate, cu alte cuvinte pregătite pentru tot sezonul estival. În ceea ce priveşte minivacanţa, administratorii spun, însă, că există şi variante în care turiştii pot sosi încă de la 1 mai şi că mare parte din pachete au fost vândute. “Avem un grad de ocupare de peste 50%, dar din experienţa anilor trecuţi ştim că în ultimele zile vom vinde un număr mai mare de camere. Pe lângă surprizele obişnuite, le pregătim turiştilor vouchere cu bilete de intrare la obiectivele turistice din Sinaia”, a declarat Ciprian Stanciu, reprezentantul unui hotel de patru stele.

Posibilităţi de recreere
O altă variantă, care acoperă toată minivacanţa, de la 1 până la 8 mai, este disponibilă la Sinaia în hotelurile de trei stele şi costă aproape 1.200 de lei. Pe lângă camere au fost pregătite şi piscinele sau sălile de fitness, astfel încât turiştii care vor exagera cu bunătăţile culinare să-şi poată reveni uşor. Ca o curiozitate, pentru perioada următoare foarte multe rezervări s-au făcut din străinătate. “S-au înscris în număr mare turişti din Serbia, Macedonia, Olanda, cu circuite, dar mai ales turiştii români”, a declarat Marian Schwartz, administratorul unui hotel de trei stele din “Perla Carpaţilor”. Şi în Buşteni pegătirile au intrat în linie dreaptă. Hotelurile şi pensiunile se întrec în oferte, iar reprezentanţii agenţiilor de turism spun că pachetele au fost vândute în proporţie de 75%. Aici preţurile sunt ceva mai mici, iar hotelierii mizează şi pe camerele închiriate “last minute”. “Am avut oferte deosebite începând de la 300 de lei de persoană, care includ cazare, mic dejun şi serviciile tradiţionale de Paşte, cu masa festivă din noaptea de Înviere şi surprise de iepuraş pentru copiii turiştilor care vin în unitatea noastră”, a explicat Mihai Totpal, managerul unui hotel de trei stele. Pe lângă oferta generoasă, turiştii care sosesc la Buşteni pot participa la slujba de Paste de la Mănăstirea Caraiman, dar au la dispoziţie şi traseele turistice au fost deschise accesului public. Adrian BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co