Politica

Filiala PNL Băicoi are un nou preşedinte

IMG_3703Radu Vasile este noul preşedinte al organizaţiei PNL Băicoi
Vineri, 2 octombrie, membrii filialei PNL din Băicoi şi-au ales un nou preşedinte. Până la această dată, interimatul fusese  asigurat de către Simona David. Alegerile au fost prezidate de Nicolae Alexandri, secretar coordonator în Biroul Permanent al organizaţiei judeţene, şi Virgil Guran, preşedintele filialei PNL Câmpina. Graţiela Gavrilescu, deputat PNL, şi Simona David, preşedinte interimar al filialei Băicoi, nu au fost prezente, motivând probleme de sănătate (prima a fost nevoită să suporte o operaţie nazală, iar cealaltă este însărcinată în 8 luni).
Aceste alegeri la nivel local, în judeţul Prahova, au loc conform statutului partidului, înaintea Conferinţei Judeţene din 17 octombrie, în cadrul căreia vor fi alegeri pentru o nouă conducere a filialei PNL la nivel judeţean.
Totuşi, alegerile din interiorul filialei Băicoi s-au desfăşurat şi pe fondul unor tensiuni interne. Acestea au fost generate de o oarecare insistenţă a revenirii în funcţia de preşedinte a organizaţiei locale respective a lui Nicolae Fecioru. Aflat la vârsta senectuţii (73 de ani), dar cu o situaţie materială consistentă, încă de pe vremea lui Ceauşescu, acesta părea a se baza în cadrul organizaţiei mai mult pe starea sa materială decât a unor performanţe politico-intelectuale. La alegerile locale din 2008, Nicolae Fecioru a candidat pentru funcţia de primar, ieşind abia pe locul IV. Nereuşind să depăşească scorul impus la nivel naţional de către partid, conducerea judeţeană a PNL Prahova i-a retras funcţia de preşedinte al organizaţiei Băicoi, dizolvându-se, în acelaşi timp, întregul Birou Local. Interimatul a fost asigurat de consilierul judeţean Simona David. Domnia sa a pus pe jar o perioadă de timp pe membri PNL, pentru că existau zvonuri ce îi atribuiau trecerea în Partidul Conservator, ca preşedinte al filialei Prahova. După o perioadă de cochetări cu ideea de a trece în tabăra conservatorilor, a ales să rămână mai departe în rândurile partidului liberal, păstrându-şi totodată şi calitatea de consilier judeţean. O oarecare supărare a existat şi faţă de Graţiela Gavrilescu, deputat PNL, care ar fi dorit o susţinere politică faţă de Nicolae Fecioru.
Contrar acestor fricţiuni interne, alegerile din cadrul filialei Băicoi s-au desfăşurat cât se poate de liniştit. Singura persoană care şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte a fost Radu Vasile, care a mai condus această organizaţie în perioada 1992-2004. Dintr-un total de 85 de membri prezenţi în sala Casei de Cultură a oraşului Băicoi, 84 l-au ales pe Radu Vasile, un vot fiind declarat nul. Printre vicepreşedinţi se numără doctorul Florentin Georgescu, Iulian Popescu şi alţi.

Declaraţia lui Nicolae Alexandri, fost Prefect de PrahovaIMG_3693
„Pentru moment, Radu Vasile este o alegere care ne asigură, în Băicoi, o stabilitate şi o reprezentare destul de bune. Însă, în politică, ştiţi foarte bine, în momentul în care devii mai puternic sau ai sprijin din partea populaţiei, partidele, în general, încearcă să-i convingă pe ceilalţi să facă treabă cu noii veniţi sau cu cei care cred că pot reprezenta mai bine partidul. Asta nu înseamnă că dl. Radu Vasile nu are un loc bine determinat în organizaţia noastră şi că noi nu apreciem că în ultima perioadă a făcut ceea ce trebuia să facă un liberal adevărat, să coaguleze în jurul său foarte mulţi oameni, aţi văzut, peste 80 şi ceva de oameni în sală. Este un lucru care nu poate să-l prezinte în faţa noastră decât ca pe un om benefic organizaţiei noastre. La experienţa politică pe care o am în spate, nu cred că aş fi avut lipsa de tact politic să critic un preşedinte ales al unei organizaţii PNL, având în vedere că alegerile în partidul nostru sunt democratice şi nu se vine cu numirile de la Centru. Rămâne, însă, acea rezervă a fiecărui lider politic, că se poate demonstra că a fost o alegere bună.”

Lui Radu Vasile îi place competiţia
„Nu prea mă simt bine. Eu tot timpul am avut nevoie să am un adversar pe măsură. Acum nu a existat competiţie şi este ceva plictisitor pentru mine. Dar, oricum, doresc să întăresc organizaţia şi nu voi face deosebire între mine, un director sau un simplu muncitor. Cu toţi, lucrez la fel. Au existat câteva momente de tensiune cauzate de către Fecioru Nicolae, care a căutat să se impună mai mult prin forţa banului asupra organizaţiei, dar nu se mai putea. Chiar o să-l citez pe Albert Einstein, care spunea: „Oportunitatea apare în mijlocul adversităţii”. Astfel, oamenii au votat cu inima şi cu sufletul şi nu în funcţie de starea materială a unuia sau a altuia. Cred că oamenii şi-au dat seama că un astfel de criteriu de alegere nu rezistă în timp. Domnul Fecioru are 73 de ani, a fost 4 ani viceprimar. Primarul de atunci nu a mai candidat, deci avea «culoarul» liber pentru această funcţie, dar a ieşit pe locul IV şi asta spune tot.”
Iulian Popescu, unul dintre vicepreşedinţii aleşi cu această ocazie, consideră că „alegerea lui Radu Vasile va fi benefică pentru organizaţia noastră. A venit timpul să ne apucăm de treabă. S-a pierdut destul timp, fără să se facă nimic.” Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co