Invatamant

Festivităţi la şcolile generale din Sinaia

festivitati-la-cele-doua-scoli-generale-din-sinaia-4Şcolile generale din Sinaia au organizat, la finalul săptămânii, două evenimente, care au mobilizat elevii şi profesorii. Dacă, la „Principesa Maria”, s-a prezentat revista „Vlăstare Sinăiene”, la „George Enescu”, s-au organizat diverse festivităţi dedicate Zilelor Şcolii.

La şcoala „Principesa Maria”
Conducerea şcolii Principesa Maria din Sinaia a lansat al patrulea număr al revistei „Vlăstare Sinăiene”. Evenimentul a fost marcat printr-o serie de activităţi la care au participat elevii instituţiei de învăţământ, coordonaţi de dascălii lor. La „Vlăstare Sinăiene” au lucrat atât profesorii, cât şi elevii. Are 48 de pagini, care cuprind materiale despre performanţele olimpicilor unităţii de învăţământ, informaţii despre activitatea şcolii şi despre programele ei, poezii şi poveşti scrise de micuţii artişti. Revista face parte dintr-un proiect mai vechi, câştigat de către coordonatorul Veronica Iordache, dintr-un program pentru tineret al Primăriei Sinaia. Pe lângă lansarea ei, a fost şi un program artistic, în care s-au angrenat elevii şcolii, şi un program sportiv, unde tinerii s-au întrecut la baschet şi handbal. Unitatea cu clasele I-VIII din cartierul Izvor este cea mai veche şcoală în funcţiune din Sinaia. A fost fondată şi sponsorizată chiar de Principesa Maria, iar piatra fundamentală a fost pusă în 1905.

Profesori vs elevi la George Enescu festivitati-la-cele-doua-scoli-generale-din-sinaia
Meci de baschet intens disputat între profesorii şi elevii şcolii „George Enescu” din Sinaia. S-a sărbătorit ziua unităţii de învăţământ, iar acţiunile dedicate evenimentului s-au încheiat pe teren acolo unde atât cadrele didactice, cât şi tinerii, au încercat să marcheze cât mai multe coşuri. Căpitanul profesorilor a fost primarul oraşului Sinaia, care a ieşit să înscrie puncte pe tabela de marcaj. „Chiar dacă nu am mai jucat baschet, mi-a făcut plăcere să particip la această competiţie pentru a încuraja elevii să facă sport. Meciul de baschet se pliază foarte bine pe evenimentul sportiv pe care l-am organizat în această perioadă, Liga de fotbal”, a spus Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia. Conducerea Şcolii „George Enescu” a organizat toată ziua o serie de activităţi pentru tinerii de la şcolile primare şi gimnaziale. „Am avut în deschidere dansuri, muzică, apoi au fost prezentate piese de teatru, lecţii demonstrative la chimie cu reacţii chimice, dar şi activităţi la engleză şi franceză”, a spus directorul Şcolii „George Enescu”, Simona Tudor.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co