Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Fără dialog social în Prahova

Nu mai vor dialog social! Aceasta este reacţia sindicaliştilor prahoveni la lipsa de interes pe care o manifestă Guvernul României faţă de angajaţi în general.

Comisia de dialog social oricum era ceva de faţadă, spun sindicaliştii, aşa că reprezentanţii marilor confederaţii sindicale din Prahova s-au suspendat din aceasta structură, dar şi de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova sau din Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate Prahova. Liderii judeţeni ai Cartel Alfa, CNSRL Frăţia şi Sindicatul Şcoala Prahovei susţin că decizia este una la nivel naţional şi vine după asumarea răspunderii de către Guvern a legilor educaţiei şi a salarizării unice, precum şi după modificarea Codului Muncii. Aşa că, la comisia de dialog social de la Prefectură, cei trei lideri de sindicat şi-au motivat decizia în faţa reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, după care au părăsit sala. „Ultimele legi nu au fost discutate cu sindicatele, chiar dacă ne priveau direct. Am câştigat în instanţă multe procese, dar de trei ani aşteptăm să ne luăm banii şi degeaba”, a declarat Gheorghe Giurumescu, preşedintele Sindicatului Şcoala Prahovei. „Această comisie pentru dialog nu şi-a demonstrat eficienţa şi s-a demonstrat că, de fapt, avem de-a face cu un dialog al surzilor. De fiecare dată când au venit cu propuneri patronatele şi sindicatele, acestea au fost trecute pe o hârtie, date Guvernului de către Prefectură şi au rămas aşa, adică au murit. Niciodată nu se ţine seama de chestiunea asta”, a declarat preşedintele sindicatului Cartel Alfa Prahova, Iosif Mihăilescu.
Nu cred în majorarea salarială
„Legea salarizării trebuia să-şi producă efecte până la 31 decembrie, dar iată că sunt smne că va fi prelungită şi după 1 ianuarie, păcăleala cu majorarea salariilor cu 15% e chiar o păcăleală pe care o vom lua ca atare”, a spus preşedintele CNSRL Frăţia Prahova, Gheorghe Neaga.
Prefectul susţine că retragerea de la comisie este un drept al sindicaliştilor. „Este punctual dânşilor de vedere”, a spus prefectul Adrian Dobre, care consideră că această comisie oricum trebuia întrunită, pentru că la ea participă şi patronatele. La nivelul judeţului Prahova, cele trei sindicate au peste 75.000 de sindicalişti.  Raluca EPARU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co