Sanatate

Fără alcool şi grăsimi pe căldură

ROMAN-TAMADUIANU-SFATURI-PEVara şi-a intrat deja în drepturi, cu soarele din ce în ce mai generos. Medicii recomandă persoanelor vârstnice, bolnavilor cronici şi copiilor să evite expunerea la prânz. Canicula poate duce la creşterea pulsului, la apariţia insolaţiei şi la crampe musculare. Pentru a ne simţi bine, este recomandat să mâncăm alimente uşoare şi în nici un caz să nu consumăm grăsimi sau dulciuri care conţin diferite creme. De asemenea, specialiştii vă sfătuiesc să ocoliţi restaurantele tip fast food.
Dr. Roman Tămăduianu: „Nu mâncaţi tort cu creme, prăjituri, mâncăruri cu rântaş.”
Vara, pierderile de apă şi elemente minerale prin transpiraţie trebuie compensate printr-un aport hidro-mineral corespunzător, altfel, riscăm să avem probleme grave de sănătate. Băuturile alcoolice nu sunt recomandate, deoarece pot duce la creşterea bruscă a tensiunii. De asemenea, evitaţi băuturile cu un conţinut ridicat de cofeină  sau de zahăr.
Dr. Roman Tămăduianu: „Nu la adulţi băuturilor alcoolice care pot să ducă la mari neajunsuri.”
Medicii vă sfătuiesc să consumaţi pe timpul verii minimum 3 litri de apă pe zi. De asemenea, fructele şi legumele, nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Doctorii se plâng de faptul că multe persoane ignoră aceste sfaturi şi se aventurează pe străzi fără a se proteja împotriva soarelui şi a deshidratării. Vara, serviciul de ambulanţă primeşte zeci de telefoane zilnic, pentru a-i ajuta pe cei care leşină pe stradă sau care se simt rău din cauza căldurii.
Adelina ANEI

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co