Actualitate

Fabrica ilegala de tuica la Drajna, descoperita de politisti

Un bărbat de 63 de ani din Drajna, care făcuse o adevărată fabrică de țuică, a fost descoperit de polițiști, care au găsit 1.983 litri de țuică în gospodăria acestuia.

Bărbatul este acuzat de comiterea infracțiunii de ,,producere și deținere în afara unui antrepozit fiscal autorizat a unei cantități de peste 40 litri alcool etilic, 200 litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare”, prevăzută de Codul Fiscal.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în contextul cercetărilor care se efectuează într-un dosar penal și în baza unui mandat emis de Judecătoria Vălenii de Munte, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului sus menționat.

Polițiștii au identificat cantitatea de 1.983 litri de țuică din fructe, deținută în afara unui antrepozit fiscal autorizat sau a unei gospodării individuale autorizate să producă și să dețină băuturi alcoolice pentru consum propriu, de către autoritatea vamală competentă.

De asemenea, s-a constatat că pentru cantitatea de țuică, deținătorul nu a plătit acciza către bugetul de stat, aceasta fiind confiscată pentru continuarea cercetărilor și pentru stabilirea cuantumului prejudiciului cauzat.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co