Actualitate

Explozie la rafinărie

Clipe de coşmar, vinerea trecută, la una dintre cele mai mari rafinării din România. O explozie a declanşat alarma generală.

Este vorba de rafinăria de la Brazi, din afara Ploieştiului, unde a avut loc o explozie la un balon de expansiune, neurmată, însă, de incendiu.
Şase persoane au fost rănite în explozie, cele mai multe dintre acestea prezentând arsuri de gradul II şi gradul III.
„S-a produs o explozie în urma căreia şase persoane au fost rănite. Ne-am deplasat cu două ambulanţe SMURD, le-am acordat primele îngrijiri medicale, după care au fost transportate de urgenţă, la Spitalul Judeţean  de Urgenţă din Ploieşti. Explozia s-a produs la instalaţia de canalizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Marina Dinu.
„Au fost aduse şase victime ale unei explozii, cinci dintre ele vor rămâne internate, pentru că prezintă arsuri pe o suprafaţă de 3 şi 5% din corp, asta însemnând faţă şi parcelări la nivelul braţelor. Sunt arsuri de gradul II şi gradul III. În momentul de faţă, pare să nu le fie pusă în pericol viaţa, dar vor rămâne internaţi. Două victime au fost expuse în spaţiu închis şi atunci există riscul ca acestea să fi suferit arsuri la nivelul căilor respiratorii. Acest lucru nu se confirmă, însă vor rămâne sub supraveghere medicală”, a declarat, la scurt timp după producerea incidentului, medicul Dumitru Ionaşcu, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Riscul meseriei
Muncitorii spun că sunt conştienţi de riscurile la care se expun în fiecare zi obişnuită de muncă, aşa că explozia de ieri nu i-a speriat foarte tare. „Dacă eram mai tineri şi mai neexperimentaţi, atunci da, poate ne speriam, dar aşa, noi ştim munca noastră şi riscurile”, a declarat un muncitor. „Am auzit o bubuitură puternică. Mai mult nu ştim ce s-a întâmplat”, a declarat un alt muncitor.
Rafinăria, considerată una dintre cele mai productive din ţară, are anual o capacitate de până la 4,5 milioane de tone de ţiţei. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co