Cultura

Eminescu a fost omagiat pe Valea Prahovei

eminescu-sdp-1Elevii Şcolii Principesa Maria din Sinaia şi cei ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina au recitat în cadru festiv versurile poetului naţional.

Ziua de vineri a stat sub semnul cinstirii zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu. La 160 de ani de la naşterea sa, elevii Şcolii Principesa Maria din Sinaia au dat viaţă unui spectacol omagial. „Am pregătit, pentru acest moment, poezia „O, mamă” de Mihai Eminescu. Este foarte frumoasă, dar, în acelaşi timp, şi puţin tristă. Am avut emoţii foarte mari, însă le-am depăşit şi am recitat-o frumos”, a spus Bianca Neagoe, elevă în clasa a IV-a. La sărbătoarea eminesciană de la instituţia de învăţământ, elevii au demonstrat că sunt talentaţi şi că au cunoştinţe despre cele mai importante momente din viaţa lui Mihai Eminescu.

Agenţi la cenaclu
La rândul lor, elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina au arătat că, în ciuda meseriei dure pe care o vor practica, au sufletul plin de sensibilitate şi apreciere, mai ales atunci când vorbim de Mihai Eminescu. În cadrul unui cenaclu, au fost prezentate versuri eminesciene şi eseuri, lucrări care au evidenţiat importanţa şi influenţa literară a operei poetului pentru fiecare dintre ei.
„Mihai Eminescu reprezintă o mare valoare pentru ţara noastră. De cele mai multe ori, mă regăsesc în creaţiile lui şi caut în acestea ceea ce-mi lipseşte mie zi de zi: natura, sensibilitatea şi creativitatea în care el, creatorul, poetul, a pus foarte mult suflet. În eseul meu am încercat, pe cât posibil, să îmbin utilul cu plăcutul. Să scriu despre cine îmi place şi să mă exteriorizez, într-un fel sau altul”, a declarat Corina Sterea, câştigătoarea locului I la concursul de eseuri.
Juriul, format din oameni de cultură ai oraşului Câmpina şi cadre ale Şcolii de Agenţi, a fost plăcut impresionat atât de eseuri cât şi de modul de prezentare. „Această întâlnire culturală a fost o întâmplare minunată pentru cei care au participat. Aceşti oameni care se pregătesc pentru o meserie dificilă, solicitantă, au reuşit să găsească în străfundul lor atâta delicateţe şi înţelegere pentru Eminescu, cel complet…”, a spus Florin Dochia, directorul Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza”.Adelina ANEI, Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co