Actualitate

Elena Udrea și Alina Bica, reținute de Interpol in Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica.

Cele două, căutate pentru a ispăși pedepse pronunțate de justiția din România, au fost ridicate de pe stradă, după cum a anunțat Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Cele două femei au fost plasate în custodia judiciară a Curții Penale din San José.

Elena Udrea a fost reţinută ieri, în jurul orei locale 10:00 (19:00, ora României), iar Alina Bica, patru ore mai târziu. Ambele au fost ridicate de pe stradă.

Udrea fusese dată în urmărire pentru infracțiuni de luare de mită și abuz de putere, iar Bica era căutată pentru infracțiunile de luare de mită și corupție.

Elena Udrea, care ar fi dat naștere, recent, unei fetițe în Costa Rica, a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul “Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În ceea ce o privește pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, aceasta a cerut încă din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica. Ea a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, fiind dată oficial în urmărire generală de Poliţia Română în luna iunie.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co