Actualitate

Elena Udrea a inaugurat telescaunul Valea Soarelui

Pasionaţii sporturilor de iarnă au acum toate motivele pentru a alege staţiunea Sinaia ca destinaţie de vacanţă. Domeniul schiabil de altitudine s-a mărit şi este deservit de un telescaun modern. Inaugurarea investiţiilor s-a realizat în prezenţa Ministrului Turismului, Elena Udrea şi a oficialităţilor locale.

Investiţia din Valea Soarelui se ridică la o valoare de peste 25 milioane de lei, bani care au fost alocaţi de Ministerul Turismului. Modernul telescaun a fost realizat prin proiectul „Dezvoltarea zonei turistice Sinaia-Perla Carpaţilor”, în cadrul programului naţional „Schi în România”. Telescaunul are patru locuri, este dedriabil şi acoperit, parcurge un traseu în lungime de 1610 metri şi are o capacitate de transport de 1800 de persoane pe oră. „Sezonul acesta de iarnă, venim cu foarte multe noutăţi în ceea ce priveşte domeniul schiabil din Sinaia care s-a mărit considerabil. Am deschis o nouă zonă în Valea Soarelui cu două pârtii mari: Valea Soarelui 2 şi Lăptici. Pentru prima dată cele două domenii schiabile Valea Dorului şi Valea Soarelui sunt legate în partea de jos, baza celor două telescaune fiind legată de o Variantă. Astfel, toţi cei care vor folosi noul telescaun din Valea Soarelui pot schia pe toate cele şapte pârtii deservite”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Premieră pentru Udrea
Ministrul Turismului a urcat pentru prima dată în Valea Soarelui. Nu practică sporturile de iarnă şi a recunoscut că iniţial a privit cu scepticism acest proiect. După ce a petrecut câteva ore printre schiori şi s-a plimbat cu telescaunul, Elena Udrea a declarat că este mândră de investiţiile de pe domeniul schiabil şi a promis că va sprijini toate proiectele iniţiate de conducerea primăriei. “Am auzit foarte multe lucruri bune despre acest telescaun şi mă bucur că în sfârşit îl văd. Voi susţine toate proiectele care ţin de dezvoltarea domeniului schiabil, deoarece atâta lume ar vrea să schieze mai mult în România decât în altă parte. Vom aloca bani şi anul acesta pe Valea Prahovei, deoarece este păcat să ai aceste resurse şi să nu le exploatezi. Dacă nu vedeam cu ochii mei ceea ce s-a realizat în Sinaia nu înţelegeam cât de important a fost să finanţăm investiţia şi recunosc că la început am fost reticentă când am văzut valoarea investiţiei”, a explicat Ministrul Turismului, Elena Udrea.

Proiecte pentru viitor
Primarul oraşului Sinaia a anunţat că pe pârtiile de altitudine vor exista şi instalaţii de zăpadă artificială. Proiectul a fost deja întocmit şi depus la Ministerul Turismului pentru aprobare şi finanţare. “Sper ca anul acesta să înceapă deja lucrările pentru zăpadă artificială. În plus, pentru prima oară în România, în luna martie, vom organiza un concurs internaţional, respectiv Cupa Europei la schi alpin, iar competiţia se va desfăşura în Valea Soarelui. Domeniul de schi din Sinaia este singurul de altitudine din ţara noastră şi tocmai de aceea am lansat şi noul brand al staţiunii, Ski on Sky. Dacă vara avem Sinaia Forever, vrem ca Ski on Sky să fie simbolul oraşului iarna, deoarece în staţiune se poate schia până în luna mai”, a mai precizat primarul oraşului Vlad Oprea. Tot pentru acest sezon a fost dat în folosinţă şi un teleschi, ce deserveşte o pârtie pentru începători situată la baza Telegondolei. Pârtia Gondola 1 este dotată cu iluminat nocturn, are trei tunuri de zăpadă şi un ratrac pentru bătut zăpada. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co