Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Drumarii de la munte au intrat în grevă

protest-drumariLa sfârșitul săptămânii trecute, a nins puternic pe Valea Prahovei, iar maşinile de deszăpezire nu au ieşit pe teren.

Drumarii din Sinaia şi Azuga au intrat în grevă şi au oprit munca pentru o zi. Oamenii povestesc că au datorii enorme, iar băncile îi somează. Nu au cum să-şi plătească ratele, din salariile şi aşa destul de mici.
Faptul că primesc salariile cu întârziere, le îngreunează şi mai mult situaţiei destul de delicată.
„Muncitorii sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au luat banii. De un an se întârzie lună de lună, au datorii multe la bănci, copii de crescut. Am vorbit cu directorul, însă nu sunt prea multe soluţii. Nu se mai poate aşa. Nu au cu ce să trăiască”, a povestit şeful de echipă, Ion Mierliţă.

Vești bune
Conducerea firmei spune că angajaţii îşi vor primi restanţa din luna februarie, însă nu se ştie când.
Sunt facturi neplătite de abonaţi încă de anul trecut, iar statul a întârziat cu banii.
Societatea trebuie să recupereze soldurile şi astfel este în imposibilitate de a acorda drepturile salariale. „Toate documentele sunt pregătite şi semnate pentru plata salariilor către angajaţi.
Am iniţiat actele necesare către Trezoreria din Sinaia şi Ministerul Fiinanţelor pentru recuperarea soldurilor pe care societatea le are şi care ne pun în imposibilitatea de a plăti drepturile angajaţilor”, a declarat directorul firmei de deszăpezire, Claudiu Barcan. Problema s-a rezolvat după o zi de la declanşarea protestului.
În tot acest timp, pe străzile din cele două staţini nu s-a intervenit nici cu utilaje şi nici cu material antiderapant.
Muncitorii spun că vor relua greva, dacă societatea va continua să întârzie cu plata salariilor. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co