Actualitate

“Dreptul tău de a ști”, o campanie pentru informarea cetățenilor

drept

“Dreptul tău de a ști”, o campanie pentru informarea cetățenilor/ sursa foto: www.google.com

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) lansează, pe data de 28 septembrie, campania intitulată “Dreptul tău de ști”, menită să îi învețe pe cetățeni cum să își ceară depturile și către ce instituții ar trebui să se adreseze, informează Guvernul României.

MCPDC vine în sprijinul cetățenilor și le arată pașii concreți pe care orice cetățean ar trebui să-i urmeze, în vederea dreptului fundamental al liberului acces la informațiile de interes public. În acest sens, campania derulată de MCPDC prezintă, pe scurt, prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

“Orice persoană are dreptul de a căuta, de a primi și de a face cunoscute orice informații de interes public iar rolul echipei MCPDC este de a creşte gradul de conștientizare al cetățenilor privind dreptul fundamental de a pune întrebări autorităților și instituţiilor publice şi de a primi răspunsuri la întrebările adresate”, se arată pe site-ul MCPDC.

Campania “Dreptul tău de a ști” arată cetățenilor cum să solicite o informație și ce să facă în cazul în care nu primesc un răspuns complet. Pe site sunt prezentate într-o formă interactivă, prin filmulețe scurte, instrumentele la care oamenii pot apela pentru a solicita o informație de interes public. Informații despre câți bani cheltuie o instituție publică sau contractele în derulare sunt doar două exemple din lista informațiilor de interes public pe care oricine le poate cere și pe care trebuie să le primească repede și complet.

Cei interesați sunt invitați să se alăture campaniei “Dreptul tău de a ști”, care se va desfășura pe 28 septembrie de Ziua Internaţională a Dreptului de a Şti. Cei care doresc să participe, sunt invitați să facă o fotografie în fața instituției publice care le-a respectat sau le-a încălcat dreptul de a avea acces la informațiile de interes public și să o posteze pe pagina personală de Facebook cu textul: #Dreptultaudeasti.

 

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co