Actualitate

Departe de civilizaţie şi mai aproape de natură

O-VIATA-PE-MUNTEO femeie a decis, în urmă cu 15 ani, să se despartă de civilizaţie şi să trăiască în Bucegi, departe de agitaţia din marile oraşe. Acum, duce o viaţă liniştită şi plină de satisfacţii.

„Doamna munţilor”, aşa cum este ştiută de localnici şi turişti, are 55 de ani și a ales să se despartă de civilizaţie şi să trăiască mai aproape de natură. Decizia Ginei Chiţănescu  de a rămâne în munţi nu are la bază vreun resentiment faţă de oameni. A fost și este o fire deschisă și adoră ca lumea să-i treacă pragul cabanei în care locuieşte, însă îi displac aglomeraţia şi poluarea. De când a descoperit muntele, stâncile şi peisajele mirifice, a luat decizia să lase totul în urmă şi să înceapă o viaţă nouă. Nu-i pare rău de pasul făcut şi spune că pentru nimic în lume nu ar mai coborî în oraş. Cei mai buni prieteni ai Ginei sunt Sfinxul, Babele şi cei trei câini care îi stau alături de ani buni. „Am 55 de ani, însă sufletul meu este foarte tânăr. Iubesc muntele şi nu îmi este dor de oraş. Mă deranjează chiar şi elicopterele care mai survolează prin zonă. Aici este ca în paradis. De ce m-aş întoarce în iad? Pe munte am tot ce îmi trebuie. Duc o viaţă frumoasă, sănătoasă, liniştită. În oraş este o adevărată junglă”, a povestit, cu satisfacție în glas, Gina Chiţănescu.

O viață trăită la altitudineO-VIATA-PE-MUNTE-2
„Domna munţilor” şi soţul ei, Ginel, au lucrat pe munte ca meteorologi în Masivul Bucegi. După ce a renunţat la serviciu, femeia a decis să locuiască tot la altitudine. Doar Ginel merge în oraş, din când în când, pentru a cumpăra strictul necesar. Gina preferă să se țină deoparte, chiar dacă simte lipsa prietenilor, mai ales iarna, când foarte puţini oameni urcă pe platou. În schimb, ospitalitatea lor este, cu adevărat, una tradițională. La Gina şi Ginel, uşa este mereu deschisă şi oricine ajunge în zonă este întâmpinat cu căldură și binevenit să poposescă. „Ea este fericirea şi bucuria vieţii mele. Nu am întâlnit o astfel de femeie, un astfel de om, care să iubească atât de mult muntele şi tot ce o înconjoară. Experienţa de la locul de muncă, de la staţia meteo, şi-a spus cuvântul şi asupra modului de a trăi, de a te gospodări. Gina este extraordinară. Atunci când am avut condiţii grele şi nu ne puteam aproviziona, făcea mâncare din orice. Viaţa aici, pe munte, este foarte frumoasă, însă nu este una uşoară. Îi lipsesc mult oamenii adevăraţi, prietenii noştri de suflet, care nu pot ajunge foarte des aici”, a spus Ginel Chiţănescu.

Aprecierea tuturor
Persoanele care îi cunosc povestea o apreciază pentru decizia luată în urmă cu 15 ani, iar cei care abia îi trec pragul rămân impresionaţi de felul în care îşi duce viaţa. „Gina este minunată şi a luat o decizie fantastică. Dacă aş fi în locul ei, aş face acelaşi lucru. Aş sta departe de civilizaţie, fără să văd mizerie, poluare şi toată nebunia din oraş”, a spus Vlad Măcanu, unul dintre cunoscuții familiei.  Gina Chiţănescu este vestită în Bucegi. O cunosc turiştii, dar şi autorităţile care vorbesc despre ea cu multă apreciere. Acestora, de altfel, le acordă sprijinul său de fiecare dată când este nevoie. Îi ajută şi pe salvamontişti, mai ales iarna, pe furtună şi ger năpraznic, să-i găsească pe cei rătăciţi pe cărările masivului.
Adevărata fericire
În ceea ce privește viitorul, „Doamna munţilor” nu mai vrea să facă schimbări radicale în viaţa ei. Este fericită şi mulţumită că a reuşit să ia cea mai bună decizie în urmă cu 15 ani…, aceea de a rămâne într-un loc unde nu există răutate, invidie, stres şi agitaţie: pe munte. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co