Actualitate

De ce iubim Câmpina?

În pragul Zilei Naţionale, mai mulţi câmpineni au avut amabilitatea de a ne răspunde la această întrebare, exprimându-ne, prin declaraţiile lor, nu doar faptul că-şi iubesc ţara, ci şi urbea în care trăiesc.
Carmen NEGREU

Pensionar: „Pentru mine, Câmpina, aş putea spune că este un miracol! Eu am trăit la ţară, la Brebu, după care am venit la Câmpina, unde am făcut liceul, m-a însurat, aici mi-am făcut casa… Aici mă bucur de toate! Pentru asta iubesc Câmpina, pentru că e un oraş frumos, care îmi oferă toate condiţiile de viaţă”.
Pensionară: „Deşi nu este oraşul meu de baştină, eu fiind dobrogeancă, pot spune despre Câmpina că m-a adoptat. Am venit aici după terminarea facultăţii, aici am fost profesoară, aici mi-am întemeiat familia, aici am ieşit la pensie. Îmi place pentru că este un oraş încă liniştit, din toate punctele de vedere. Se spune despre Câmpina că este cea mai însorită localitate din ţară. Iubesc Câmpina! Când intru pe Bulevard, unde locuiesc, parcă intru în altă lume, un loc de altădată.
Pensionar: „Locuiesc aici din ’55. Mi-a plăcut Câmpina, de când lucram la Ploieşti. Venind pe aici, am ales ca să mă mut în oraş. Îmi plac ordinea, cadrul natural, tot ce se vede. Sub niciun motiv nu aş da Câmpina pe un alt oraş!”
Salariată: „Iubesc Câmpina, în primul rând pentru că este oraşul meu natal. Aici m-am născut, am crescut, am învăţat, aici muncesc… Îl iubesc, pentru că, de câtva timp, a devenit un oraş curat, cu parcuri pentru copii, cu străzi asfaltate, ceea ce este benefic. Chiar am auzit lume din alte oraşe care apreciază Câmpina pentru că este o zonă frumoasă şi curată. Asta mă face să mă simt mândră de oraşul în care stau!”
Pensionară: „Iubesc oraşul pentru că m-am născut aici, am crescut şi învăţat aici şi, m-am întors aici, după mulţi ani, având o proprietate. E un oraş patriarhal. A fost un oraş foarte frumos, dar, acum, a cam decăzut, după părerea mea. Nu mai e oraşul care era odată. Ar fi bine dacă s-ar înfiinţa şi în Câmpina mai multe muzee, mai multe instituţii de cultură, de sport, pentru că s-au cam distrus cele care erau. Noi făceam foarte mult sport pe vremea noastră, iar acum, copiii nu ştiu decât de calculator”.
Salariată: „Sunt câmpineancă. Aici este cel mai însorit oraş! Am crescut, şi eu, şi copiii mei, aici. Este un oraş liniştit, comparativ cu Ploieştiul, care este foarte aglomerat”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co