Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cu drogurile în cozonac

canabis-in-gradinaIngeniozitatea traficanților de droguri nu are margine. Asta au constatat polițiștii și procurorii prahoveni, probând activitatea infracțională a unei rețele profilate pe traficul și consumul intern și internațional de droguri de risc.

Liderul uneia dintre grupări era un tânăr în vârstă de 25 de ani, din orașul Vălenii de Munte. Asupra acestuia, oamenii legii, ajutați de câini special antrenați, au găsit prăjituri umplute cu batoane cu hașis. După cum a declarat agent principal de poliţie Raluca Brezeanu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Prahova, gruparea era formată din șase persoane, care aduceau droguri din Italia și le băgau în diverse alimente aflate în bagaje. Liderul a fost prins, la graniță, cu un baton de hașiș introdus într-o specialitate de cozonac.
Pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, de către Tribunalul Prahova, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc, acesta fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv. Pentru infracţiunile comise, inculpatul riscă să primească o pedeapsă cu închisoarea, de la 10 la 20 de ani.

Cultură la bunica
În perioada ianuarie-martie 2010, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat activitatea infracţională a unei reţele profilate pe traficul şi consumul ilicit  de droguri de risc (cannabis şi rezină de cannabis), condus de ploieșteanul N.E., în vârstă de 25 de ani. Indivizii aduceau droguri din Bucureşti și le vindeau în Prahova.
La începutul lunii martie, poliţiştii au organizat o acţiune în Ploieşti, în urma căreia a fost prins în flagrant N.E., care avea la el, pentru comercializare, 50 de grame de haşiş.
Din cercetări a reieşit faptul că acesta cultivase cannabis la locuinţa bunicilor săi dintr-o comună prahoveană, şi la domiciliul său. Marfa ilegală era plasată unor consumatori din Ploieşti. N.E. a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc fiind trimis în judecată. Inculpatul riscă o pedeapsă de la 3 la 15 ani de închisoare.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co