Actualitate

Criza capuselor din oras, rezolvata de Prefectura Prahova?

Oraşul nostru se confruntă de peste doi ani cu o adevărată criză a dezinsecţiei, pe scurt, din cauza birocraţiei pe care o presupune finalizarea licitaţiei pentru acordarea contractului de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare unei firme de profil.

Rezultatul? Numai în ultima lună, numărul cazurilor de muşcături de căpuşe înregistrate în Praahova a ajuns la 140.

Deşi în mod normal problema dezinsecţiei trebuie rezolvată de Primăria Ploieşti, se pare că acest lucru nu se va întâmpla, în pofida faptului că primarul Adrian Dobre a solicitat convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi decretarea unei aşa-zise stări de urgenţă, care i-ar fi permis edilului şef să semneze prin încredinţare directă un nou contract de dezinsecţie, în condiţiile în care cel actual e blocat de Direcţia Economică, iar noua licitaţie e la rândul ei blocată, din cauza unor contestaţii.

Prefectura a răspuns însă că acest comitet se ocupă de calamităţi, nu de modul în care o primărie înţelege să îşi facă achiziţiile publice.

Cu toate acestea, conducerea Prefecturii Prahova a convocat pentru astăzi o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care va fi discutat un plan general, aplicabil în tot judeţul în perioada mai-octombrie 2018.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem cu ce rezultate se va solda această şedinţă şi dacă ea va fi de natură să deblocheze o situaţie periculoasă, am spune, pentru locuitorii judeţului nostru.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co