Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Copil de la Centrul de Plasament Sinaia, botezat de jandarmii montani

Cu prilejul sărbătorii religioase Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil, patronii spirituali ai Jandarmeriei Române, cadrele Centrului Montan Sinaia au botezat o fetiţă de la Centrul de Plasament Sinaia
An de an, în ziua de 8 noiembrie, Jandarmeria Română îi sărbătoreşte alături de Biserica Ortodoxă Română, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, aceştia fiind şi patronii spirituali ai Armei. Cei doi Sfinţi Arhangheli sunt cei mai cunoscuţi îngeri ai Bisericii Ortodoxe, conducători ai oştilor cereşti, simboluri ale luptei pentru dreptate, împotriva răului şi a necinstei.
Sărbătoarea religioasă are conotaţii deosebite pentru toţi jandarmii români, care, asemenea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cei care luptă în oastea cerească pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu, asigură respectarea legilor oamenilor pe pământ. În anul 2008, jandarmii Centrului Montan Sinaia, au primit ca donaţie din partea d-lui Gabriel Subţirelu, o biserică care a primit hramul patronilor spirituali ai Jandarmeriei Române, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, în care preotul unităţii, Tănase Benone, oficiază slujbe atât pentru cadre cât şi pentru locuitorii din zonă.
Cu acest prilej, jandarmii din cadrul Centrului Montan Sinaia, au botezat o fetiţă în vârstă de 2 ani de la Centrul de Plasament din localitate, la Biserica Centrului. Naşă din partea jandarmilor montani a fost d-na Bucătaru Georgeta, iar slujba religioasă a fost oficiată de preotul jandarm Tănase Benone.
La slujbă au participat cadrele unităţii, localnici şi turişti, iar invitat de onoare a fost dl. general de armată (r) Dumitru Penciuc.
Numele fetiţei botezate de jandarmi este Ştefania Gabriela (numele de botez) Frăţilă, născută în data de 25.05.2007 în com. Bărcăneşti sat Ghighiu, are încă două surori de 7 respectiv 4 ani şi au fost internate în regim de urgenţă la Centrul de Plasament din Sinaia. Asistenţii sociali care au preluat copiii din cadrul familiei, au specificat că Ştefania nu a fost botezată de părinţi, iar datorită relaţiilor stabilite între jandarmii montani şi Centrul de Plasament din Sinaia încă din anul 2005, s-a luat hotărârea ca d-na Bucătaru Georgeta, subofiţer operativ în cadrul Centrului Montan Sinaia să boteze copilul.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co