Actualitate

Controale in discotecile prahovene de la tara

În noaptea de 25/26 august, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat mai multe acțiuni în localitățile Ceptura și Sângeru, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților comise de către agenții economici ce desfășoară activități specifice unor cluburi de noapte/discoteci, privind respectarea normelor din domeniul drepturilor de autor și conexe și în activitatea economică.

Astfel, pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei.

Totodată, au fost confiscate băuturi alcoolice și răcoritoare, oferite spre vânzare fără documente justificative de proveniență, în valoare de 1.960 lei.

La unul dintre cluburile verificate, polițiștii au constatat că agentul economic comunica public opere de creație intelectuală, fără a deține licenţă-autorizaţie neexclusivă pentru comunicare publică de opere muzicale în regim ambiental și lucrativ. Pe aceste considerente, societatea a fost sancționată contravențional în baza prevederilor art. 190 lit. g din Legea nr. 8/1996 rep. Totodată, s-a constatat că agentul economic oferea spre vânzare sticle cu băuturi alcoolice fără a deține pentru acestea documente justificative de proveniență.

Având în vedere aspectele constatate, persoana juridică a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 1 alin. 1 litera e din Legea nr. 12/1990, cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, iar mărfurile au fost confiscate, ca și măsură complementară, în conformitate cu prevederile art. 3 din același act normativ.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co