Imobiliare Valea Prahovei
Administratie

Consiliul Judetean Prahova

La invitaţia primarului din localitatea Ciorani, Marin Voicu, un grup de investitori belgieni a efectuat în perioada 12 – 13 noiembrie 2009, o deplasare în judeţul Prahova pentru promovarea proiectului european “Centru de preluare, sortare şi valorificare a legumelor din bazinul legumicol al judeţelor Prahova, Ilfov şi Ialomiţa”.
Din aprecierile făcute de investitori, s-a identificat locaţia de 24 ha din Gherghiţa şi în plan secundar Parcul Industrial Ciorani.
Investiţia propusă, în valoare de 12 milioane Euro, urmează a fi analizată la Bruxelles în perioada 16 – 17 decembrie 2009.
Din delegaţia care a vizitat judeţul Prahova au facut parte: Prof. Urbain Avermaete, Director Societatea Eurappel, Arnold Rahier, consilier Societatea KBC şi Lut De Bruyne, Director Societatea Reo Veiling. La dezbatere, au mai participat: primarul localităţii Gherghiţa, Ciolacu Constantin şi al localităţii Drăgăneşti, Ion Dumitrache.
Discuţiile cu investitorii străini au loc la Consiliul Judeţean Prahova, în prezenţa preşedintelui Mircea Cosma.

Consiliul Judeţean Prahova a finalizat reţeaua de aducţiune a gazelor naturale de la Valea Călugărească până în Urlaţi. De astăzi, 10 noiembrie 2009, reţeaua de gaze naturale este funcţională în Parcul Industrial Urlaţi, unde a fost montat şi un SRM pentru reglarea debitului necesar.
Investiţia este în valoare de 50 miliarde lei vechi şi a fost realizată de SC Coni SRL.
Prin realizarea acestei conducte, au fost create toate facilităţile necesare demarării investiţiei Procter & Gamble în parcul industrial Urlaţi. În prezent, se desfăşoară probele la utilajele aferente procesului de producţie.
“În primul trimestru al anului 2010, va începe efectiv producţia de şampon şi alte produse de îngrijire a părului, urmând ca, în curând să poată fi găsite pe piaţa internă produsele Procter & Gamble realizate la Urlaţi”, a declarat Directorul Parcului Industrial Ploieşti, Fabioara Ionescu.
Centrul de la Urlaţi unde îşi va desfăşura activitatea Procter & Gamble are o suparafaţă de 25 ha, ceea ce va asigura spaţiul pentru iitoarea extindere a capacităţii de producţie.Terenul a fost concesionat pe o perioadă de 45 de ani.
90 % din producţia de la Urlaţi urmează să fie exportată, planul actual incluzând regiuni din Europa Centrală şi de Est.
În prima etapă, urmează să lucreze în această companie 120 de salaraţi.
Cu o tradiţie de aproape 170 de ani, Procter & Gamble a fost înfiinţată în SUA, desfăşurându-şi în prezent activitatea în peste 180 de ţări.

În urma eforturilor demarate de Consiliul Judeţean Prahova, a fost depusă, în data de 10 noiembrie 2009, solicitarea în vederea organizării licitaţiei publice deschise de concesionare a serviciului public de distribuţie de gaze naturale  în oraşul Slănic, judeţul Prahova.
Acest lucru a fost posibil datorită aprobării debitului  de 21.000 mc gaz natural/h de către TransGaz SA Medias. În acest sens, Consiliul Local al oraşului Slănic a aprobat folosirea cu titlu gratuit a terenurilor din domeniul public pentru lucrările de execuţie, întreţinere şi reparaţie a reţelelor de distribuţie. Între Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Local Slănic există un acord de asociere în vederea înfiinţării reţelei de distribuţie de gaze naturale.
Menţionăm că în prezent cei 7100 locuitori ai oraşului Slănic nu beneficiează de reţea de gaze naturale.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co