Actualitate

Conducerea TCE spune ca nu are dovezi noi privind furtul de motorina

Conducerea societăţii de transport public Ploieşti, TCE S.A., afirmă, prin vocea directorului general, Alexandri Nicolae, că nu i-au fost aduse la cunoştinţă niciun fel de probe sau indicii care să ateste faptul că s-ar fi săvârșit sustrageri de combustibil aparținând societății.

TCE face aceste precizări prin intermediul unui comunicat de presă, pe fondul mai multor informaţii apărute recent în presa locală, conform cărora doi angajaţi ai societăţii vorbeau într-o convorbire telefonică din anul 2017 despre cât de uşor ar fi să se fure motorină din patrimoniul TCE.

Alexandri Nicolae susţine că, încă de la preluarea funcţiei, a luat măsuri pentru diminuarea consumului de combustibil și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de încercarea sau de furtul de motorină. În acest sens, a diminuat normele de consum prin realizarea de noi măsurători în parcurs și aplicarea de normative noi de consum, diminuate față de precedentele, au fost formulate plângeri către organele abilitate împotriva salariaților prinși în fapt în incinta sau în afara societății şi s-au modificat procedurile privind gestionarea magaziei de carburanți auto.

De asemenea, au fost desfăcute disciplinar contractele individuale de muncă în cazul a doi salariați, iar alți doi se află în cercetare disciplinară pentru încercare de sustragere de motorină.

Conducerea TCE face precizări şi cu privire la referirile pe care cei doi angajaţi ai ei le fac în convorbirea telefonică cu privire la neregulile din planificările orelor suplimentare.

Potrivit directorului Nicolae, angajaţii prestează orele suplimentare pentru a acoperi programele de transport public de călători, ținând seama de caracterul de continuitate al serviciului de transport public și datorat necesității suplinirii conducătorilor auto programați în graficele lunare, care se află în incapacitate temporară de muncă. Singura posibilitate de diminuare a numărului de ore suplimentare, respectiv angajarea de conducători auto în plus, nu este permisă din cauza stării financiare dificile a societății, se arată în comunicat.

În acelaşi timp însă, conducerea TCE recunoaşte că eliminarea, în decursul anului 2016, a prevederilor legale prin care angajatorul putea verifica salariatul care se află în concediu medical la domiciliul său “a fost o măsură care a lăsat fără pârghii efective de control angajatorul, în vederea controlării veridicității stării de sănătate a salariaților”.

Nu în ultimul rând, Alexandri Nicolae respinge existenţa oricăror ingerinţe politice în conducerea societății şi dă asigurări că, în timpul mandatului său, nu va permite intervenţii de niciun fel din partea factorilor politici în conducerea și desfășurarea activității societății.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co