Invatamant

Clasa 0, la şcoală sau la grădiniţă?

Părinţii copiilor care se află momentan în grupele mari ale grădiniţelor trebuie să opteze până în luna aprilie pentru înscrierea acestora în grupa pregătitoare din şcoală sau în grupa pregătitoare din grădiniţe. La Câmpina această situaţie nu este una tocmai roz.

„După acordul acesta, ar trebui ca un cadru didactic de-al nostru să meargă să pregătească o asemenea clasă pregătitoare la o grădiniţă… În Câmpina copiii sunt dispersaţi într-un număr de grădiniţe şi mi-e greu să cred că se va realiza o asemenea clasă undeva la o grădiniţă. Probabil se va face undeva la o şcoală unde grădiniţa este foarte aproape şi poate exista o colaborare mult mai strânsă”, a declarat directorul Şcolii Centrale din Câmpina, Nicolae Necula.
Lucrurile nu sunt clare nici în ceea ce priveşte posibilitatea părinţilor de a înscrie copiii care vor împlini vârsta de 7 ani după 1 septembrie, direct în clasa I. „Există posibilitatea ca aceşti copii să fie înscrişi în clasa I şi nu în clasa pregătitoare, probabil metodologia care trebuie să apară o să specifice pentru fiecare situaţie în parte soluţii de rezolvat”, a spus Nicolae Necula.

Ce ar fi de preferat?
Directorul Şcolii Centrale din Câmpina spune că sunt diferenţe clare între clasa pregătitoare de la şcoală şi grupa pregătitoare de la grădiniţă, prima dintre ele fiind o soluţie mult mai bună pentru educaţia copiilor. „Este vorba  despre o programă specială la clasa pregătiroare, este vorba despre atingerea unor competenţe după parcurgerea unui semestru şi a câtorva săptămâni din semestrul II, copiii din şcoala noastră sunt încântaţi şi nu am avut nicio problemă cu vreun părinte care să conteste sau să-şi exprime nemulţumirea că nu l-a lăsat la grădiniţă”, a mai spus directorul Şcolii Centrale din Câmpina, Nicolae Necula.
Până când lucrurile vor fi puse la punct şi Ministerul Educaţiei va da o lege clară cu privire la clasa zero, un singur lucru este clar: părinţii sunt derutaţi, iar informaţiile pe care le primesc de cele mai multe ori se bat cap în cap. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co