Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cazier judiciar emis în doar patru minute

IMG_4361Începând de săptămâna trecută, Prahova numără 11 localități în care s-au deschis birouri pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar.

Aplicaţia de emitere pe loc a certificatelor de cazier judiciar a fost extinsă, începând cu 18 februarie, prin Compartimentul de Cazier Judiciar Teritorial, la şase subunităţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană (IPJ) Prahova. Actul respectiv poate fi eliberat pe loc pentru persoanele fizice născute în judeţul Prahova şi fără antecedente penale. Practic, durează doar patru minute înmânarea certificatului, după verificarea condiţiilor de admisibilitate a cererii. Cele şase subunităţi unde a devenit operaţional sistemul sunt poliţiile oraşelor Boldeşti Scăieni, Breaza, Băicoi, Plopeni, Slănic şi Urlaţi.

Locații în tot județul
În prezent, certificatele de cazier judiciar pentru persoanele fizice născute în judeţul Prahova se emit în unsprezece subunităţi de poliţie din cadrul Inspectoratului, celelalte cinci, unde această aplicaţie era deja funcţională, fiind cele din Ploieşti, Câmpina, Mizil, Sinaia și Vălenii de Munte.
„Urmează ca până la sfârşitul lunii martie oraşele Azuga, Buşteni şi Comarnic să beneficieze şi ele de aceste compartimente de emitere” a afirmat şefa Serviciului Cazier Judiciar din cadrul IPJ Prahova, comisar Virginia Păiş.
Declaraţia a fost făcută într-un cadru festiv, în incinta Poliției Breaza. Subunitatea a fost aleasă ca locaţie de referinţă pentru inaugurarea acestui serviciu, datorită unei implicări deosebite a şefului instituției, comisarul şef Costel Cremeneanu, și a subordonaţilor săi.
Amenajarea biroului s-a realizat din resurse proprii, făcându-se un adevărat tur de forţă pentru ca acesta să devină funcţional în timp record şi în condiţii adecvate serviciului de emitere a certificatelor de cazier judiciar.
„Sper ca înfiinţarea acestui birou la Breaza să vină în ajutorul cetăţenilor, pentru a nu mai fi puşi să piardă timp pe drumuri şi să cheltuiască bani pentru a-şi scoate cazierul judiciar în alte localităţi”, a declarat şeful Poliţiei Breaza, Costel Cremeneanu.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co