Eveniment

Caravană de lux pe Valea Prahovei

Lux, eleganţă şi mulţi cai putere la Sinaia, unde autovehicule de aproape un milion de euro au poposit în curtea Castelului Peleş.

O caravană formată din nouă maşini de epocă, dar şi de fabricaţie recentă aparţinând mărcii exclusiviste Morgan a ajuns în capitala turistică a Văii Prahovei, odinioară reşedinţă de vară a regilor, aşa că maşinile cu un aer aristrocrat s-au încadrat perfect în peisaj.
Proprietarii maşinilor de aproximativ o sută de mii de euro fiecare au plecat într-un circuit prin Europa, cu destinaţia finală România.
Proprietarii autoturismelor sunt din Belgia şi fac parte din clubul Morgan. Ei au plecat din Bruxelles şi au străbătut la volanul bolizilor timp de cinci zile ţări ca Olanda, Germania, Austria, Ungaria şi România. Traseul raliului s-a inspirat în mare parte din ruta parcursă de Godefroy de Boullion, conducătorul primei cruciade către Ţara Sfântă între anii 1096-1099. În România, cele nouă maşini Morgan au poposit şi la Sibiu, Braşov sau Bucureşti.
Pe Valea Prahovei membrii Clubului din Belgia au vizitat Peleşul si Mănăstirea Sinaia, după care au servit masa la o  Cabană Vânătorească unde de pe mese nu a lipsit friptura de urs, mistreţ sau căprioară. “România mi-a plăcut mult şi mai ales Castelul Peleş este magnific”, a mărturisit preşedintele Clubului Morgan din Belgia, Jacques Gallien.
Pasiunea pentru motoare
Primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, cunoscut pasionat de maşini, nu a rezistat tentaţiei şi a testat un Morgan. Acesta a rămas impresionat de autovehiculul cu 300 de cai putere.
Morgan este singura marcă de autoturisme-sport britanică. Aceasta se fabrică în aceiaşi formula începând din 1936, fiind unica maşină încă în producţie curentă în aceeaşi fabrică aparţinând familiei al cărei nume îl poartă. Saşiul este fabricat manual din lemn iar caroseria  din aluminiu şi este foarte uşoară. Toate acestea, îmbinate cu un motor extrem de puternic construit de  firme precum Rover sau de BMW, oferă şoferilor senzaţii unice la pilotajul lor. “O maşină este unică pentru că are saşiul din lemn şi trebuie să îi mai strângi bulonăria”, a declarat Aldo Sforzza, unul dintre cei aflaţi în acest circuit. Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co