Actualitate

Blocuri ANL din Sinaia, în paragină

În zadar au aşteptat tinerii din Sinaia să primească o locuinţă ANL, în cartierul Platou. Nici până acum lucrările nu au fost finalizate, ba chiar construcţiile se degradează de la o zi la alta.

Construcția celor trei blocuri ANL din zona respectivă a stațiunii Sinaia a început în 2007, iar în anul 2009 acestea trebuiau finalizate. Au fost însă abandonate, deoarece constructorul a intrat în faliment, iar visul tinerelor familii din Sinaia de a avea o locuinţă nouă s-a spulberat. În 2011, tot şantierul arată ca o ruină şi toată lumea se întreabă cât de rezistente mai sunt cele trei construcţii. „De câţiva ani nu s-a mai făcut nimic aici. Mai degrabă ridicau doar un bloc şi îl terminau, decât trei şi toate nefinalizate. Sunt tineri care au nevoie de aceste locuinţe şi dacă nu se grăbesc să le finalizeze, sigur nu vor mai fi bune pentru că se degradează din ce în ce mai rău. Ştiu că s-au făcut promisiuni că se vor aloca bani în această primăvară, dar nu mai credem nimic, deoarece tot au promis în ultimii ani, dar nu s-a mai mişcat nimic aici”, a spus Ilie Goagă.

Promisiuni peste promisiuni
Într-adevăr, la ultima sa vizită în Sinaia, Elena Udrea a dat garanţii că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va finanţa anul acesta finalizarea blocurilor, însă deocamdată nu a fost desemnată o nouă firmă constructoare. Până când se vor relua lucrările, locuinţele sunt numai bune pentru oamenii străzii, care obişnuiesc să doarmă pe şantierul abandonat. Porţile sunt larg deschise, aşa că oricine poate intra.
„Fiul meu a depus o cerere la primărie pentru ANL-uri, dar şi-a luat gândul de la o locuinţă. Este foarte greu, mai ales că locuim două familii într-un apartament tip vagon, iar el şi cu nora mea urmează să aibă un copil. Chiar îşi punea speranţele măcar într-o garsonieră”, a spus localnica Maria Ilie.
În cele trei blocuri ANL din cartierul Platou ar fi trebuit deja să fie amenajate 70 de garsoniere şi apartamente cu două camere pentru familiile tinere din Sinaia.
Toţi cei care au depus cereri la Primărie au fost înştiinţaţi că termenul de predare se amână, însă nu se ştie pentru cât timp. Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co