Actualitate

Bătaie cu ciomege la stână

eugen-mercan-ciobani-care-s„Mioriţa”, reeditată la Azuga
Marţi seară, doi ciobani s-au luat la bătaie în vârf de munte la Azuga. Fără un motiv aparent, unul dintre ei a început să-i împartă pumni celuilalt.
S-au luat la bătaie ca pe un ring de box, după care au început să se lovească cu bâtele. Noroc cu jandarmii şi salvamontiştii, care au intervenit la scurt timp, i-au despărţit pe certăreţi şi i-au acordat îngrijiri medicale bărbatului rănit la cap. L-au coborât pe cioban de pe munte, care a fost preluat de o ambulanţă. Se pare că agresorul era beat atunci când a sărit la prietenul său.

Eugen Mercan este din Proviţa şi are grijă de oile de la stâna din Azuga.
Bărbatul care l-a lovit fără pic de milă îi este consătean şi se cunosc de o viaţă. Muncesc împreună de ani buni, însă până acum nu au avut altercaţii. Cel bătut cu cruzime crede că aburii alcoolului i-au luat minţile colegului său. L-a trimis să aducă vitele, fapt ce l-a enervat pe agresor. A început să dea cu pumnii, dar şi cu bâta. Din cauza loviturilor, Eugen Mercan a leşinat. Atunci au fost chemaţi jandarmii şi salvamontiştii să intervină şi să-l ajute pe bărbat. „Am venit la stână şi am mâncat ceva. Colegul meu era beat şi dormea. L-am trezit ca să se ducă după vite pentru că plecasera singure şi îmi era teamă să nu le pierdem. S-a trezit  şi a început să dea cu pumnii. Eu l-am aşteptat apoi afară şi i-am dat una cu băţul. M-a bătut foarte rău şi eu am început să-mi văd de treabă. La un moment dat mi s-a făcut rău, a început să-mi curgă sânge din nas şi am leşinat. Mi-a fost rău o oră. Nu ştiu ce l-a apucat că ne ştim de mult timp şi suntem vecini în Proviţa”, povesteşte Mercan.
Bătaia celor doi a pus în dificultate echipa de salvamontişti care a fost nevoită să parcurgă un traseu destul de greu pentru a ajunge la ei. „Am mers pe jos pe pârtia Sorica, un traseu destul de greu. La stână am găsit doi ciobani accidentaţi. Cel pe care l-am coborât pe targă este mai grav lovit  pentru că are fractură de piramidă nazală. La stână i-am acordat primul ajutor. L-am spălat, l-am pansat şi i-am pus un guler cervical”, spune Alexandru Bârţoiu – şef Salvamont Azuga. Acesta a mai declarat că nici el, nici colegii săi nu s-au mai confruntat până acum cu un asemenea caz. Ciobanul a fost transportat la Spitalul din Sinaia, unde a fost internat pentru a primi îngrijiri medicale.
Poliţia cercetează cazul şi este posibil ca cei doi să se aleagă cu dosare de cercetare penală. Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co