Actualitate

Bătaie cu ciomege la stână

eugen-mercan-ciobani-care-s„Mioriţa”, reeditată la Azuga
Marţi seară, doi ciobani s-au luat la bătaie în vârf de munte la Azuga. Fără un motiv aparent, unul dintre ei a început să-i împartă pumni celuilalt.
S-au luat la bătaie ca pe un ring de box, după care au început să se lovească cu bâtele. Noroc cu jandarmii şi salvamontiştii, care au intervenit la scurt timp, i-au despărţit pe certăreţi şi i-au acordat îngrijiri medicale bărbatului rănit la cap. L-au coborât pe cioban de pe munte, care a fost preluat de o ambulanţă. Se pare că agresorul era beat atunci când a sărit la prietenul său.

Eugen Mercan este din Proviţa şi are grijă de oile de la stâna din Azuga.
Bărbatul care l-a lovit fără pic de milă îi este consătean şi se cunosc de o viaţă. Muncesc împreună de ani buni, însă până acum nu au avut altercaţii. Cel bătut cu cruzime crede că aburii alcoolului i-au luat minţile colegului său. L-a trimis să aducă vitele, fapt ce l-a enervat pe agresor. A început să dea cu pumnii, dar şi cu bâta. Din cauza loviturilor, Eugen Mercan a leşinat. Atunci au fost chemaţi jandarmii şi salvamontiştii să intervină şi să-l ajute pe bărbat. „Am venit la stână şi am mâncat ceva. Colegul meu era beat şi dormea. L-am trezit ca să se ducă după vite pentru că plecasera singure şi îmi era teamă să nu le pierdem. S-a trezit  şi a început să dea cu pumnii. Eu l-am aşteptat apoi afară şi i-am dat una cu băţul. M-a bătut foarte rău şi eu am început să-mi văd de treabă. La un moment dat mi s-a făcut rău, a început să-mi curgă sânge din nas şi am leşinat. Mi-a fost rău o oră. Nu ştiu ce l-a apucat că ne ştim de mult timp şi suntem vecini în Proviţa”, povesteşte Mercan.
Bătaia celor doi a pus în dificultate echipa de salvamontişti care a fost nevoită să parcurgă un traseu destul de greu pentru a ajunge la ei. „Am mers pe jos pe pârtia Sorica, un traseu destul de greu. La stână am găsit doi ciobani accidentaţi. Cel pe care l-am coborât pe targă este mai grav lovit  pentru că are fractură de piramidă nazală. La stână i-am acordat primul ajutor. L-am spălat, l-am pansat şi i-am pus un guler cervical”, spune Alexandru Bârţoiu – şef Salvamont Azuga. Acesta a mai declarat că nici el, nici colegii săi nu s-au mai confruntat până acum cu un asemenea caz. Ciobanul a fost transportat la Spitalul din Sinaia, unde a fost internat pentru a primi îngrijiri medicale.
Poliţia cercetează cazul şi este posibil ca cei doi să se aleagă cu dosare de cercetare penală. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co