Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Bani pentru energii regenerabile

Prahovenii care îşi doresc să facă economie la bani şi, în plus, să fie ecologişti au acum prilejul de a face toate acestea, prin folosirea unei surse alternative de energie.

Administraţia Fondului de Mediu a aprobat deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul programului de finanţare Casa Verde. Aşa că, de pe 1 iulie, prahovenii pot depune dosare pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează surse regenerabile, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Există trei posibilităţi, care trebuie alese în funcţie de locuinţă. Oamenii pot opta pentru instalarea panourilor solare cu cheltuieli de până la 6.000 de lei, pentru pompe de căldură cu costuri de până la 8.000 de lei sau, cu 6.000 de lei, pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice.
Panourile solare ar fi de preferat
În Prahova sunt 200 de zile pe an cu soare şi părerea specialiştilor este că cele mai bune pentru aceste condiţii sunt panourile solare. Pentru ca doritorii să fie eligibili trebuie să fie persoane fizice şi proprietari ai imobilului respectiv. De aceea, proiectul se poate aplica mai uşor la case, şi mai puţin la blocuri. În plus, persoana nu trebuie să aibă datorii la stat şi nici să fi încălcat vreodată legile mediului. Suma alocată judeţului Prahova pentru această sesiune de finanţare este de 4.210.786 de lei.
Pentru informaţii suplimentare, îi rugăm pe cei interesaţi să intre în legătură cu personalul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti – Prahova la tel: 0244.515454 sau e-mail: office@ae3r-ploiesti.ro. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co