Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Au căzut la datorie, pe şantier

poza-2Doi bărbați și-au pierdut viața după ce un ciocan pneumatic a picat peste ei. Accidentul s-a petrecut la mijlocul săptămânii trecute, pe un șantier dintre Comarnic și Sinaia.

Incidentul a avut loc pe Valea Largă, într-o zonă unde se efectuează amenajări la calea ferată. Imediat, martorii oculari au anunțat ambulanța, care a sosit la fața locului.
Cei doi muncitori lucrau la un canal de scurgere a apei. Ei montau niște șine metalice, iar la un moment dat ciocanul pneumatic s-a desprins din cârligul unei macarale și i-a prins dedesubt. O victimă a murit pe loc, iar cealaltă câteva ore mai târziu.
“Eu eram sus în macara, băieții m-au legat și l-am pus acolo, cu totul. După ce l-au pus acolo, băieții au dat jos cârligul, am agățat placa, ca s-o trag sus, înapoi, și între timp, cât eu am săltat vreo cinci centimetri, placa în sus, a căzut ciocanul pe ei. În loc să se dea deoparte, ei s-au dat alături, după ce am săltat eu”, a declarat macaragiul.
“Am auzit că a picat peste ei, de acolo de sus… unul e mort și a rămas acolo, iar pe celălalt, care e rănit, l-au luat de acolo, l-au dus la spital”, a povestit un martor.

N-a avut zile
Ce-a de-a doua victimă a fost transportată la un spital din județ, apoi la unul din București, pentru îngrijiri medicale de specialitate, dar, în cele din urmă, a decedat.
Ofițerii Serviciului Județean de Poliție Transporturi și procurorii prahoveni au deschis o anchetă în acest caz, urmând să se stabilească dacă accidentul petrecut în câmpul muncii a fost provocat de o eroare umană, sau de o defecțiune tehnică. Abia apoi se va putea spune dacă a fost vorba despre un accident de muncă.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co