Administratie

Apă şi canalizare în 12 localităţi

Până în 2015, 90% dintre localitaţile prahovene vor beneficia de sistem de apă şi canalizare. 12 dintre acestea, printre care şi una rurală, sunt în curs de rezolvare a acestei probleme.

Acest lucru va fi posibil datorită proiectului ”Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova”, care fost lansat săptămâna trecută la Ploieşti.
Cu ajutorul fondurilor europene atrase prin program, cetăţenii din 12 localităţi prahovene se vor putea bucura de sistem de apă şi canalizare. „Pentru Prahova, acest proiect este foarte important.
Este poate cel mai important proiect din acest mandat pe care-l terminăm. Am reuşit să obţinem 210 milioane de euro pentru 12 localităţi din judeţ, începând de pe Valea Prahovei, de la Azuga, terminând până la Urlaţi, Văleni şi Mizil”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Adrian Semcu.
„Prin acest proiect de investiţii, trebuie să realizăm un grad de racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare de 90%, dintre localităţile prahovene, iar diferenţa de 10% este în sarcina autorităţilor locale şi a operatorului regional, cu acelaşi termen de punere în funcţiune, 2014”, a declarat  directorul general al Hidro Prahova, inginerul Dumitru Pantea.

Bugetele locale erau insuficiente
Pentru beneficiarii proiectului, printre care se află şi comuna Băneşti, fondurile europene atrase sunt o adevărată gură de oxigen şi asta pentru că bugetele locale nu ar fi putut acoperi costurile necesare pentru introducerea de apă şi canalizare.
„Este de necesitatea maximă, deoarece o parte din localitate nu beneficia de canalizare şi cred că prin acest proiect tot oraşul va fi racordată la apă şi canalizare. Este vorba de aproximativ 7.000 de persoane…, în jur de 3.000 de gospodării”, a declarat primarul municipiului Urlaţi, Marian Machiţescu.
Proiectul ”Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova” are ca termen de finalizare anul 2015 şi va avea un număr total de beneficiari de 210.000 de locuitori. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co