Actualitate

ANM a publicat prognoza meteo pentru perioada 13 august – 10 septembrie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat previziunile meteo pentru perioada 13 august – 10 septembrie 2018, anunțând că cea de-a doua jumătate a lunii în curs va avea perioade de caniculă.

În intervalul 13 – 20 august, în cea mai mare parte a țării va fi mai cald decât normalul acestei perioade, în special în nordul și vestul țării. Local, în sudul țării, vor fi temperaturi specifice mediei multianuale.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării.

În perioada 20 – 27 august, temperatura aerului va avea valori ușor peste normalul climatologic al săptămânii în majoritatea regiunilor. Spre deosebire de săptămâna anterioară, regimul termin mai ridicat se va înregistra în nord-vest. Temperaturile vor fi normale în sudul și sud-estul extrem.

Cantitățile de precipitații se vor încadra în limitele normale ale intervalului, chiar dacă în zona estică, pe alocuri este posibil ca precipitațiile să depășească normalul perioadei, cu precădere în sud-vestul țării și la munte.

În intervalul 27 august – 3 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate față de normal în regiunile vestice, de nord și centrale. Va fi mai cald în special în partea de nord-vest a țării, în timp ce sudul și sud-estul vor înregistra valori specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații pot fi ușor excedentare local în zonele deluroase și montane și apropiate de media climatologică a săptămânii în restul teritoriului.

În ceea ce privește săptămâna 3 – 10 septembrie, temperatura aerului se va situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, prezentând valori mai ridicate decât ar fi normal în nord-vestul teritoriului.

Cantitățile de precipitații se vor apropia de normele climatologice ale perioadei în majoritatea regiunilor, posibil excedentare local în vestul și nordul extrem.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co