Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Animale noi la Bucov

Vizitatorii Parcului Memorial “Constantin Stere” din Bucov au motive de bucurie şi asta pentru că la grădina zoologică a fost adus un nou animal.

Este vorba despre un bivol alb, care a ajuns la Ploieşti în urma unui schimb efectuat cu altă instituție de profil. „Noua atracţie a parcului este rezultatul unei bune colaborări cu Grădina Zoologică de la Piteşti. Noi am dat la schimb o vacă indiană”, a declarat directorul Parcului Memorial “Constantin Stere”, Cătălin Vlad. “Am reuşit să aducem un exemplar foarte rar: bivolul alb. Noi aveam deja două exemplare negre, acum e şi cel alb şi vizitatorii vor avea un motiv în plus să vină la Bucov”, a declarat medical veterinar Dragoş Rusu, din cadrul instituției.

Lebede noi
De asemenea, vizitatorii vor putea vedea şi câteva lebede de iarnă, care au ajuns în custodia grădinii zoologice după ce au fost salvate de către specialiştii parcului. La fel ca bivolul alb, şi această specie de lebădă lipsea grădinii zoologice.
“Am salvat din zona Triaj, din nişte bataluri, la solicitarea echipelor de jandarmi, câteva lebede de iarnă. Acum primesc îngrijiri speciale, sunt curăţate şi hrănite, iar săptămâna aceasta li se va amenaja un spaţiu special pentru ele, în cadrul parcului nostru”, a declarat directorul Cătălin Vlad.
Se speră ca noile exemplare să aducă în primăvară mai mulţi vizitatori la grădina zoologică, unde  sunt adăpostite aproape 400 de animale. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co