Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Amenzi mari pentru cei care şi-au montat firme fără autorizaţie

În urmă cu un an, fosta Poliţie Comunitară, actualmente Poliţie Locală, a demarat, de comun acord cu Primăria Câmpina, o acţiune de verificare a firmelor care şi-au montat panouri cu denumirile acestora.

„Printre atribuţii, se află inclusiv această sarcină, de a observa şi a avertiza persoanele care şi-au montat firme fără a avea autorizaţie sau avizul primăriei. Pentru aceasta, noi îi invităm la sediu, le explicăm ce au de făcut pentru a intra în legalitate, urmând ca, în decursul unei luni de zile, să-şi rezolve problemele. Până acum, nu s-au dat amenzi şi credem că, deocamdată, e bine să le acordăm o perioadă de graţie, pentru a putea intra în legalitate. Dacă, până acum, nu au ştiut de această lege, 50/91, măcar acum să le aducem la cunoştinţă prevederile acesteia”, a precizat Carmen Gheorghe, şefa Poliţiei Locale.
Somaţiile trimise de Poliţia Locală fac trimitere la art.1 al (1) din legea 50/91, unde se precizează că „executarea lucrărilor de construire este permisă numai cu autorizaţie de construire”. Totodată, neprezentarea documentelor şi a actelor solicitate se va sancţiona cu amendă cuprinsă între 3 000 de lei şi 10 000 de lei, respectiv, executarea lucrărilor de construire, fără autorizaţie, care se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1 000 şi 100 000.
„Există şi reticenţe, cu toate acestea, noi ne-am impus ca această campanie să fie una elegantă, să zicem, civilizată, să nu fim duri cu aceştia. Dacă, totuşi, nu vor să intre în legalitate, atunci se vor aplica şi amenzi. Articolul 31 din legea la care făceam referire, spune că dreptul de a contesta contravenţia şi de a aplica amenzile, se prescrie în termen de doi ani de zile de la data săvârşirii faptei. De exemplu, vine cineva şi spune că are firma pusă la poartă, din 1992. Pentru asta trebuie să facă dovadă, să vină cu martori care să confirme că aceasta este făcută din 1992, Până acum, nu am avut astfel de situaţii. Patronii firmelor care s-au prezentat până acum, au arătat actele, se duc mai departe la primărie, să încerce să-şi obţină autorizaţiile. Există şi o hotărâre a Consiliului Local, prin care există obligativitatea achitării unei taxe pentru aceste reclame” a mai precizat Carmen Gheorghe.
Şefa Poliţiei Locale sugerează emiterea unei hotărâri de consiliu, care să reglementeze cumva, articolul 31 din legea 50/91, pentru a nu se crea confuzii, pliată pe specificul mediului de aplicare. Până acum, au existat destui patroni, cu state vechi în activitatea comercială, care şi-au dat jos firmele, cheltuind bani pentru această acţiune, fără să ştie de existenţa articolului 31 din lege, articol la care Mariana Brezeanu din cadrul Poliţiei Locale, nu a făcut trimitere în somaţiile pe care le-a întocmit. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co