Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Amenzi de 116.000 de lei pentru munca la negru in sectorul alimentatiei publice din Prahova

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova a desfăşurat, în perioada 29-31 mai 2018, o campanie pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă prevederile legale care reglementează relaţiile de muncă şi aspectele ce țin de securitatea şi sănătatea în muncă la angajatorii din domeniul alimentaţiei publice – bufet express, restaurant fast-food, pizzerie.

Cu această ocazie, inspectorii ITM au verificat 27 de agenţi economici şi au depistat cinci persoane care prestau activitate fără a avea contract individual de muncă. S-au aplicat patru amenzi în valoare de 100.000 de lei pentru muncă la negru.

De asemenea, s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor şi au fost aplicate trei amenzi în valoare de 16.000 de lei.

În cadrul campaniei s-a urmărit identificarea angajatorilor care utilizează muncă nedeclarată şi încalcă prevederile legale privind încheierea, executarea şi suspendarea contractului individual de muncă şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să respecte prevederile legale în domeniul relaţiilor de muncă, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor și eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitatea şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare.

Nu în ultimul rând, campania a avut ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă și eliminarea riscurilor profesionale specifice: căderea la acelaşi nivel prin alunecare, expunerea la temperaturi extreme, intoxicaţii, electrocutare, arsuri, tăieturi.

 

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co